Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς βιβλιοφάγους από τις Εκδόσεις Πατάκη

5 καινούρια έργα από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους για κάθε γούστο.

Εκδόσεις Πατάκη

"Το χαρούμενο λιβάδι" της Φυλλιώς Νικολούδη

Το χαρούμενο λιβάδι

Το χαρούμενο λιβάδι είναι μία ιστορία που διαπραγματεύεται βασικές διαπολιτισμικές αρχές και καλλιεργεί τον διαπολιτισμικό γραμματισμό. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του, μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε έννοιες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός της ετερότητας, η αναγνώριση, η ενσυναίσθηση, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση. Την εικονογράφηση υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

"Η Καρακατσού και οι δράκοι" του Βαγγέλη Γονιδάκη

Η Καρακατσού και οι δράκοι

Ένα αυθεντικό λαϊκό παραμύθι, με εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου, για τη δύναμη της αγάπης που νικάει την ασχήμια και ανατρέπει τις μαγικές δυνάμεις του κακού. Γιατί, τελικά, ο μοναδικός δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της αγάπης.

"Ο ψεύταρος βοσκός Μητς Μπόι και άλλες ιστορίες" του Σάκη Σερέφα

Ο ψεύταρος βοσκός Μητς Μπός και άλλες ιστορίες

Ένα απολαυστικό κόμικ με πολύ γέλιο από τον βραβευμένο Σάκη Σερέφα και την εικονογράφο Στέλλα Στεργίου.

Ο Μιτς Μπόι βαριέται να βόσκει τα πρόβατα μονάχος γι’ αυτό και καταστρώνει μία φάρσα. Θα την πληρώσει ακριβά. Στη διπλανή ιστορία, δυο τράγοι πάνω σε ένα γεφύρι μαλώνουν για το ποιος θα το περάσει πρώτος. Ποιος πέρασε τελικά; Ή μήπως δεν πέρασε κανείς; Στην παραδιπλανή ιστορία, ένα παγιδευμένο λιοντάρι ζητά βοήθεια από ένα ποντίκι.

"Ουμπάιντα - Το καραβάνι των ψυχών" της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου

Ουμπάιντα - Το καραβάνι των ψυχών

Περιπέτεια ενός νεανικού αταίριαστου έρωτα ανάμεσα σε μία αρχοντογεννημένη Ελληνίδα και σε έναν Άραβα σκλάβο. Η ιστορία, εκμεταλλευόμενη τη δεδομένη ιστορική εποχή, όταν αρχαίες θρησκείες ξεψυχούν και νέες ανατέλλουν, καταδεικνύει την εξαθλίωση που προκύπτει από τη δεισιδαιμονία καθώς και τα αδιέξοδα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα από την εξαιρετική συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου και την εικονογράφο Θέντα Μιμηλάκη.

"Ένα παράξενο ατύχημα" (Σειρά: Μυστήρια για δύο) της Ζέφης Συρίβλη

Ενα παράξενο ατύχημα

Μια περιπέτεια που συνδυάζει το μυστήριο και την αγωνία με την αξία της φιλίας. Ταυτόχρονα προσεγγίζει διάφορα θέματα όπως είναι η σημασία της προσφοράς, η μονογονεϊκή οικογένεια, ο ρόλος και η αξία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η ψυχική ανθεκτικότητα στα δύσκολα και το νόημα της ελπίδας. Την εικονογράφηση υπογράφει η Λέλα Στρούτση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το πιο δημιουργικό καλοκαίρι για παιδιά στο τρίτο Art Summer Camp του Μικρού Νότου

Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση ιστοριών, ζωγραφική, κατασκευές, μουσική, παιχνίδια ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2023

Άνοιξαν οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων για μαθητές δημοτικού

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση και ολυμπιακά αθλήματα.

Εικαστικά εργαστήρια και διαδρομές στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη εξερευνώντας παράλληλα τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και το Ωδείο Αθηνών.

Θέατρο, μουσική και σινεμά στο 10ο summer camp για παιδιά και εφήβους από τις Μορφές Έκφρασης

Φέτος οι έφηβοι, μπορούν να επιλέξουν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

"Το καμπαρέ των ζώων": Μουσική εκδήλωση για παιδιά από δύο ετών στο Children's Books and Μore

Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.