Τρεις ηθοποιοί διαβάζουν αρχαίους στα παιδιά

Μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις «Κάκτος» με έργα που διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα.

Τρεις ηθοποιοί διαβάζουν αρχαίους στα παιδιά

Οι Εκδόσεις "Κάκτος" εγκαινιάζουν μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας από πέντε ετών, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες", που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας!

Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο. Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό.

Η Μυρτώ Αλικάκη διασκευάζει και αφηγείται τους "Βάκχες" του Ευριπίδη

Στην αρχαία Θήβα καταφτάνει ο θεός Διόνυσος που διψάει για εκδίκηση! Παρασέρνει τις γυναίκες της πόλης που μετατρέπονται σε μαινάδες και πάνε να κατοικήσουν στα βουνά! Έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου οι βασιλιάδες, ο μάντης Τειρεσίας και οι σοφοί της πόλης θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο τίμημα, μιας κι ο Κάδμος, ο βασιλιάς τους, περιέπεσε σε ύβρη και αλαζονεία! Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας;

 Η Στεφανία Γουλιώτη διασκευάζει και αφηγείται την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή

Η Αντιγόνη και η αδερφή της η Ισμήνη θέλουν να αποδώσουν τιμές στον νεκρό αδερφό τους. Ο βασιλιάς Κρέοντας γράφει έναν σκληρό νόμο. Οι σοφοί της Θήβας τον συμβουλεύουν να είναι επιεικής. Η Αντιγόνη μόνη της ξεπερνάει τον φόβο της και ακολουθεί τον νόμο της αγάπης και της συνείδησης! Ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα των αποφάσεών του. Η Αντιγόνη λέει θαρρετά στον βασιλιά: "Δεν γεννήθηκα να ζω με το μίσος, γεννήθηκα να ζω με την αγάπη!". Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας;

Η Άννυ Θεοχάρη διασκευάζει και αφηγείται "Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη"του Ηρόδοτου

Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και προκαλεί τον φθόνο των θεών. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του. Ο Πολυκράτης δίνει ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoύ το φέρνει πίσω. Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.