"Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία": Διημερίδα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους φύσει και θέσει εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ανάγνωσης και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Γαβριηλίδου, Καθηγήτριας Συγκριτικής Παιδικής Λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ.

Βιβλία για παιδιά

Το διεπιστημονικό σωματείο "Διαβάζοντας Μεγαλώνω" και το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνουν διημερίδα με θέμα "Βιβλία και ανάγνωση στην πρώτη παιδική ηλικία". Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στο ινστιτούτο και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Γαβριηλίδου, Καθηγήτριας Συγκριτικής Παιδικής Λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ.

Η διημερίδα απευθύνεται σε όλους τους φύσει και θέσει εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ανάγνωσης: γονείς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, επαγγελματίες υγείας, δημιουργούς, συντελεστές και μελετητές του βιβλίου, στελέχη και εργαζομένους των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόνοιας, καθώς και των δομών που απευθύνονται στο παιδί και την οικογένεια.

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και την Ιταλία και ανάμεσα στα ερωτήματα που θα επικεντρωθούν βρίσκεται και το αν χρειάζονται βιβλία τα βρέφη και τα νήπια και γιατί έχει σημασία να τους
διαβάζουμε.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ειδική συνεδρία για την Σοφία Γαβριηλίδου, στην οποία θα συμμετάσχουν φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες της, καθώς και μέλη της οικογένειάς της. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα

5.40 - 8 μ.μ. Α' Συνεδρία: "Η σημασία της πρώιμης επαφής του παιδιού με το βιβλίο"
10 - 11.20 π.μ. Β' Συνεδρία: "Βρεφονηπιακοί σταθμοί, βιβλιοθήκες, δομές υγείας: Πώς μπορούν να στηρίξουν την ανάγνωση"
11.40 π.μ. - 1.40 μ.μ. Γ' Συνεδρία: "Καλές πρακτικές προώθησης της ανάγνωσης στις μικρές ηλικίες: Μια παγκόσμια ματιά" 
2.30 - 4.20 μ.μ. Δ' Συνεδρία: "Βιβλία για μικρά παιδιά" 
4.40 - 6 μ.μ. Στρογγυλό τραπέζι: "Το εκδοτικό τοπίο στα βιβλία για μικρά παιδιά"
6.30 - 8.30 μ.μ. Αφιέρωμα στη Σοφία Γαβριηλίδου

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.

"Οι τρεις Χιονάνθρωποι" λένε και φέτος τα κάλαντα στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Μία παράσταση, με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου, στο πνεύμα των Χριστουγέννων.