"Αίμα στο Μουσείο": Το εκπαιδευτικό διαδικτυακό πρόγραμμα για παιδιά 10-13 ετών

Ένας ευφάνταστος τρόπος για να αποκτήσουν τα παιδιά βασικές γνώσεις για το αίμα και τη σημασία του μέσα από μία ολιστική προσέγγιση τέχνης και επιστήμης.

Anassa_Ekpa

Η ομάδα Άνασσα σχεδίασε και υλοποίησε σε συνεργασία με το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τη Science United Project την εκπαιδευτική διαδικτυακή δράση "Αίμα στο Μουσείο" απευθυνόμενη σε παιδιά 10-13 ετών. 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσιολογίας "Γεώργιος Κοτζιάς" της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε εργαστήριο αποτελείται από παρουσιάσεις, αφηγήσεις και κατασκευές με σκοπό να αποκτήσουν τα παιδιά βασικές γνώσεις για το αίμα και τη σημασία του μέσα από μία ολιστική προσέγγιση τέχνης και επιστήμης. Οι κατασκευές επιστημονικών οργάνων με απλά υλικά δίνουν την αφορμή όχι μόνο για γνώση αλλά και καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών. Η διεξαγωγή του προγράμματος διαδικτυακά μηδενίζει  την απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων και του Μουσείου και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά για μια "εικονική διαδρομή" στους χώρους ενός μουσείου το οποίο ζωντανεύει την ιστορία της Ιατρικής Επιστήμης στην Ελλάδα από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, μέσω σημαντικών ιατρικών οργάνων και του πλούσιου ιστορικού αρχείου του Γεώργιου Κοτζιά.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ακόλουθες βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: 9 Νοεμβρίου Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, 10 Νοεμβρίου Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, 15 Νοεμβρίου Δημόσια Βιβλιοθήκη Έδεσσας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και απευθύνεται σε παιδιά Ε’, ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου και Α’ Γυμνασίου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977353886

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.