Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης

Φέτος το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης πήρε φόρα. Tις καθιερωμένες βουτιές στις μόνιμες συλλογές του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη εμπλουτίζουν τσάρκες στο... ατελιέ του Γιάννη Μόραλη και τη γειτονική Πινακοθήκη Γκίκα αλλά και… κοπάνες προς τα εργαστήρια μεγάλων δημιουργών της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από μέρη μακρινά.

Αρχαία αγγεία, βυζαντινά ψηφιδωτά και νεοελληνικά κεντήματα πιάνονται αγκαζέ με τον Καραγκιόζη και τον Θεόφιλο, για να συναντήσουν τη Georgia O’ Keeffe, τον Fernard Léger και τον Antonio Gaudi.

Κύκλος Α’

Αν η Georgia O' Keeffe περπατούσε στην ελληνική φύση…

Τι κοινό έχουν η Αμερικανίδα πρωτοπόρος ζωγράφος Georgia O' Keeffe με μια παραδοσιακή κεντήστρα από την Κρήτη; Ποιο αόρατο νήμα συνδέει την ελληνική φύση με το τοπίο της μακρινής Άγριας Δύσης; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με εμάς σήμερα; Τα παιδιά θα αναζητήσουν ανάμεσα σε φύλλα, λουλούδια και δέντρα σκαλιστά, κεντημένα και ζωγραφιστά στην πέτρα, το ξύλο και τον καμβά, και απαντούν με τον δικό τους τρόπο μεταμορφώνοντας εικόνες και ιδέες, χρώματα, χαρτόνια και υλικά για κολλάζ σε έργα τέχνης με έμπνευση τη φύση που τα περιβάλλει.

Υπεύθυνη προγράμματος: Σοφία Δαϊσπύρου, εικαστικός-εκπαιδευτικός

Ηλεκτρονική προκράτηση εδώ

Info: Για παιδιά 7 - 10 ετών. Σάββατο 15 και 22 Οκτωβρίου (12-2 μ.μ.) | Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού | Τιμή: €40 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης (Δευτέρα έως Πέμπτη, 10 π.μ. – 2 μ.μ., 210 3671067-69)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.