Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φέρνει στη Νίκαια ένα "Γήπεδο Ζωής"

Ο πολυχώρος αποσκοπεί στη συμμετοχή παιδιών και εφήβων που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης.

νιάρχος

Τα παιδιά βάζει στο επίκεντρο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) χαρίζοντάς τους ένα νέο "Γήπεδο Ζωής" στην περιοχή της Νίκαιας, σε μια προσπάθεια δημιουργικής εξερεύνησης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων και ταλέντων του κάθε παιδιού, σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία.

Το "Γήπεδο Ζωής" αποτελεί κοινό όραμα ανάμεσα στο ΙΣΝ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι θέλησαν να δημιουργήσουν έναν πολυχώρο διάπλασης, ψυχαγωγίας και εξέλιξης για παιδιά και εφήβους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους, να καλλιεργήσουν τον χαρακτήρα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο γεγονός ότι πολλά παιδιά στην Αθήνα δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιους χώρους. Έτσι, 5.300 τ.μ. με αθλητικές εγκαταστάσεις, πολυχώρους εκδηλώσεων και διδασκαλίας, αίθουσες μελέτης και αναψυχής θα κατασκευαστούν στη Νίκαια και αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2024. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης κλειστό κολυμβητήριο, studio μουσικής παραγωγής, αίθουσες ψυχαγωγίας, τεχνών και κατασκευών, καθώς και γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα υλοποίησης βασίζεται στο τρίπτυχο Παιδεία/Πολιτισμός, Αθλητισμός και Χαρακτήρας, που αποσκοπεί στην προσφορά στα παιδιά ηλικίας 6-17 ετών ευκαιρίες εξέλιξης, πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες, αλλά και τη δύναμη να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Ο χώρος θα λειτουργεί καθημερινά μετά το σχολείο, παρέχοντας ένα ζεστό γεύμα και βοήθεια για το διάβασμα της επόμενης ημέρας. Θα διεξάγεται επίσης πληθώρα δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου για όλες τις ηλικίες.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, το "Γήπεδο Ζωής" θα διοργανώνει εκδηλώσεις σε σχολεία της Νίκαιας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.