Δείτε τη μέθοδο Μοντεσσόρι αλλιώς μέσω του CineDoc

Ο κύκλος των προβολών ντοκιμαντέρ στρέφει το βλέμμα του σε μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική μέθοδο.

Δείτε τη μέθοδο Μοντεσσόρι αλλιώς μέσω του CineDoc

Μάθετε τα πάντα για την εκπαιδευτική μέθοδο που εμπιστεύονται γονείς και δάσκαλοί σε όλο τον κόσμο, παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ «Μέσα στο Μοντεσσόρι» των Γιαν Σέλμπι & Βίνα Κέι.

Η κάμερα των σκηνοθετών επισκέπτεται σχολεία σε πέντε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ όπου εφαρμόζεται η μοντεσσοριανή μέθοδος και καταγράφει τις διαφορές της από τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης, όπως επίσης και την επίδραση που έχει στους μικρούς μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά μεγαλώνουν σε υποβαθμισμένες περιοχές, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο είδος της δημόσιας παιδείας που απολαμβάνουν οι μαθητές άλλων πόλεων.

Επιπλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως το ντοκιμαντέρ καταγράφει και τους ίδιους τους σκηνοθέτες να εφαρμόζουν τη μέθοδο στο παιδί τους, έτσι αναδεικνύεται μια περισσότερο προσωπική ματιά στη λειτουργία της.

Η ταινία θα προβληθεί πρώτα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (19/2) και στη συνέχεια στους κινηματογράφους Δαναός (22-23/2, 29/2) και Ααβόρα (1/3).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

7 νέα παιδικά βιβλία για το φθινόπωρο

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το φθινόπωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.