Δείτε τη μέθοδο Μοντεσσόρι αλλιώς μέσω του CineDoc

Ο κύκλος των προβολών ντοκιμαντέρ στρέφει το βλέμμα του σε μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική μέθοδο.

Δείτε τη μέθοδο Μοντεσσόρι αλλιώς μέσω του CineDoc

Μάθετε τα πάντα για την εκπαιδευτική μέθοδο που εμπιστεύονται γονείς και δάσκαλοί σε όλο τον κόσμο, παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ «Μέσα στο Μοντεσσόρι» των Γιαν Σέλμπι & Βίνα Κέι.

Η κάμερα των σκηνοθετών επισκέπτεται σχολεία σε πέντε διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ όπου εφαρμόζεται η μοντεσσοριανή μέθοδος και καταγράφει τις διαφορές της από τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης, όπως επίσης και την επίδραση που έχει στους μικρούς μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά μεγαλώνουν σε υποβαθμισμένες περιοχές, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο είδος της δημόσιας παιδείας που απολαμβάνουν οι μαθητές άλλων πόλεων.

Επιπλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως το ντοκιμαντέρ καταγράφει και τους ίδιους τους σκηνοθέτες να εφαρμόζουν τη μέθοδο στο παιδί τους, έτσι αναδεικνύεται μια περισσότερο προσωπική ματιά στη λειτουργία της.

Η ταινία θα προβληθεί πρώτα στο Γαλλικό Ινστιτούτο (19/2) και στη συνέχεια στους κινηματογράφους Δαναός (22-23/2, 29/2) και Ααβόρα (1/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.