«Η Κατερίνα στην Αθήνα»: Ξαναγνωρίζουμε την πόλη μέσα από το graphic novel της Τεχνόπολης

Διάσημα μνημεία, παραγνωρισμένες γειτονιές και κρυφά μυστικά της Αθήνας ζωντανεύουν μέσα από τον εικονογραφημένο περίπατο ενός 15χρονου κοριτσιού και του σκύλου της.

«Η Κατερίνα στην Αθήνα»: Ξαναγνωρίζουμε την πόλη μέσα από το graphic novel της Τεχνόπολης

Το ευφάνταστο graphic novel «Η Κατερίνα στην Αθήνα» που εξέδωσε η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», ξανασυστήνει στους αναγνώστες την πόλη, με ξεναγούς την δεκαπεντάχρονη Κατερίνα και τον σκύλο της Έκτορα. Ο συνηθισμένος σαββατιάτικος περίπατός τους εξελίσσεται σε περιπέτεια, που προσφέρει τόσο στους ίδιους όσο και στους αναγνώστες κάθε ηλικίας την ευκαιρία να γνωρίσουν γειτονιές, μνημεία και τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας, ανακαλύπτοντας τις ιστορίες και τα μυστικά τους.

Την Τρίτη 16/4 στην Τεχνόπολη, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους ήρωες του βιβλίου και τη δημιουργική ομάδα που τους έδωσε ζωή στο χαρτί. Μαζί τους θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένα κόμικ, θα (ξανα)γνωρίσουν την Αθήνα, τα μνημεία και τις γειτονιές της μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, και θα συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικονογραφημένης ιστορίας που θα συνεχίζει την περιπέτεια της Κατερίνας και του Έκτορα, από εκεί όπου την άφησε το βιβλίο.

i Τρίτη 16/4, 5 μ.μ. – 7 μ.μ. | Τεχνόπολη, «Δεξαμενές Καθαρισμού» | Είσοδος ελεύθερη | Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.