Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη

Επιλέξαμε τις θεατρικές εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσουν οι μικροί μας φίλοι κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη

«Καρυοθραύστης»

Η βραβευμένη ομάδα Τόπι, βασισμένη στο κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ε.Τ.Α Χόφμαν, μπαίνει στο πνεύμα των γιορτών με τη μεγάλη επιτυχία της από την περσινή χρονιά, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη. Το μαγικό ταξίδι της Κλάρας στον κόσμο των ζαχαρωτών γίνεται από όνειρο πραγματικότητα, συνοδεία της μαγευτικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι. (Studio Μαυρομιχάλη, από 16/12)

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη - εικόνα 1

Η έμπειρη Κωνσταντίνα Νικολαΐδη διασκευάζει και σκηνοθετεί τη διαχρονική ιστορία, παραμένοντας πιστή στο κείμενο του Τσαρλς­ Ντίκενς, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει γι’ αυτήν: «Μακάρι να μας στοιχειώνει για πάντα!». Ο Θανάσης Κουρλαμπάς γίνεται ο τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ, ενώ ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ερμηνεύει τον τριπλό ρόλο του πνεύ­ματος των Χριστουγέννων. (Θέατρο Διάνα)

«Christmas Fantasy Fun Park and Theater»

Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη - εικόνα 2

Το θαύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται στο Ελληνικό. Η απόλυτη γιορτινή έξοδος, με λούνα παρκ για τα παιδιά όλων των ηλικιών και μια σειρά παραστάσεων που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους, από το «Fantasy circus» και το «Magic show» μέχρι το «Ρούντολφ και οι σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι» αλλά και το «Xanazoo»... (Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας, από 7/12)

«Σκρουτζ - Το πνεύμα των Χριστουγέννων»

Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη - εικόνα 3

Με σεβασμό στις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης, το Hippo Theatre Group δημιουργεί μια διαδραστική αφηγηματική παράσταση-θεατρικό παιχνίδι, βασισμένη στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ντίκενς. Με τη βοήθεια των εμψυχωτών της ομάδας, τα παιδιά συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης, ακούγοντας την ιστορία τμηματικά κι ενσαρκώνοντας τους ρόλους. (104, από 22/12)

Χριστούγεννα στις Μορφές Έκφρασης

Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη - εικόνα 4

Οι γιορτές καταφθάνουν και το Θέατρο Μορφές Έκφρασης εμπνέεται από τις παραδόσεις και τις μουσικές των ελληνικών Χριστουγέννων. Τα «Χριστουγεννιάσματα & καλαντίσματα» (26/12, 2/1) και ο Καλαντομάγος επιστρέφουν για 19η χρονιά. Επίσης, η Άννα-Σεβαστή Τζίμα αναρωτιέται «Πού ζει ο Άγιος Βασίλης;» (από 26/12), ενώ παρασύρει τα παιδιά σε «Καλικαντζαροζαβολιές» (15, 22/12).

Το Θέατρο Ολύμπια στο πνεύμα των γιορτών

Η μαγεία των Χριστουγέννων απλώνεται στην πόλη - εικόνα 5

Το ανακαινισμένο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» βάζει τα καλά του και υποδέχεται (22-31/12) δώδεκα αγαπημένες ομάδες παιδικού θεάτρου, όπως ο Μικρός Νότος και ο Κοπέρνικος, οι οποίες ανεβάζουν στη σκηνή παλιές και νέες ιστορίες, χριστουγεννιάτικες ή και όχι, η καθεμία με το δικό της μοναδικό τρόπο. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 100 '

Η διαχρονική ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, σε μια θεατρική μεταφορά πιστή στο πρωτότυπο κείμενο, που θα μας «στοιχειώνει για πάντα», με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε ρόλο-έκπληξη.

Σκρουτζ - Το πνεύμα των Χριστουγέννων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Τσαρλς Ντίκενς.

Καρυοθραύστης

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Η μαγική ιστορία της Κλάρας, ένα όνειρο ή πραγματικότητα… Παραμονή Χριστουγέννων , προσμονή για το άνοιγμα των δώρων και ανάμεσα σε όλα ένας καρυοθραύστης. Η μάχη με την βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύθηκαν μετά την μάχη και το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο των ζαχαρωτών.. Και χορός με την μουσική του Τσαϊκόφσκι. Μια παράσταση που είναι, συνολικά, ένα μαγικό ταξίδι.

Γιορτινές παραστάσεις στο Christmas Fantasy

  • Πολυθέαμα
  • Διάρκεια: 60 '

Παρουσιάζονται οι παραστάσεις: «Ο Ρούντολφ το ελαφάκι και οι σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι» (21/12, 4.30 μ.μ. 22/12-6/1, 12 μ. / 4.30 μ.μ.), «Xanazoo-Christmas Fantasy» (21/12, 7.30 μ.μ., 22/12-6/1, 1.30 μ.μ. / 7.30 μ.μ.), «Magic show: οι τρεις κορυφαίοι μάγοι Τριστάν, Άλεξ και Deva» (21/12, 3 μ.μ., 22/12-6/1, 3 μ.μ.), «Fantasy circus, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο» (21/12, 6 μ.μ., 22/12-6/1, 6 μ.μ.)

Διάνα

Ιπποκράτους 7

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.