«Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι» για φίλο

Η τρομερή Αργεντίνα συγγραφέας και εικονογράφος Ισόλ επιστρέφει με ένα τρυφερό βιβλίο για μικρά παιδιά που θα τους κάνει να δουν με άλλο μάτι έναν από τους πρώτους φίλους τους!

«Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι» για φίλο

Η τρομερή Αργεντίνα συγγραφέας και εικονογράφος Ισόλ επιστρέφει με ένα τρυφερό βιβλίο για μικρά παιδιά που θα τους κάνει να δουν με άλλο μάτι έναν από τους πρώτους φίλους τους!

«Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι» για φίλο - εικόνα 1

Το βιβλίο βασίζεται σε ένα έξυπνο εύρημα - διαβάζεται και από τις δυο πλευρές: από τη μια πλευρά ξεφυλλίζεις την ιστορία με τη ματιά του παιδιού και από την άλλη από τη μεριά του παπιού. Με σκληρές σελίδες, ανθεκτικές στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, και τις πάντα ξεχωριστές εικόνες την με την αφαιρετική και εξπρεσιονιστική ματιά της Ισόλ, το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις πάντα προσεγμένες εκδόσεις Μάρτης, έχει στόχο να μας παρουσιάσει την φιλία και από τις δύο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο το βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά ότι καμιά ιστορία δεν είναι μονόπλευρη και αναδεικνύει τη συντροφικότητα και την κατανόηση.

Δυο λόγια για τη συγγραφέα

Η γνωστή συγγραφέας, εικονογράφος αλλά και ζωγράφος Ισόλ από την Αργεντινή, από το 1997 δημιουργεί βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες και εικονογραφεί κείμενα άλλων συγγραφέων, όπως ο Jorge Luján, η Graciela Montes και o Paul Auster. Τα βιβλία της όπως «Νουμεράλια», «Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα» και «Ο Πετίτ, το τέρας» έχουν βραβευτεί σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες. Το 2013 απέσπασε το Βραβείο της Άστριντ Λίντγκρεν (ALMA), που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση για συγγραφείς παιδικών βιβλίων.

Τα βιβλία της Ισόλ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μάρτης (τιμή € 15.60).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.