Ζήστε Ice Age καταστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μας ταξιδεύει στην τελευταία εποχή των παγετώνων με μια συναρπαστική και συνάμα επιμορφωτική έκθεση.

Ζήστε Ice Age καταστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μας ταξιδεύει στην τελευταία εποχή των παγετώνων με μια συναρπαστική και συνάμα επιμορφωτική έκθεση.

Μεγαλοπρεπή μαμούθ, προϊστορικές τίγρεις, σμιλόδοντες, γιγαντιαίοι βραδύποδες, γλυπτόδοντες, προϊστορικές αρκούδες και άλλα μεγαλοπρεπή πλάσματα που κατοικούσαν στον πλανήτη μας πριν από 12.000 χρόνια, ανακαλύπτουν οι επισκέπτες μέσα από πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος.

Η νέα διαδραστική έκθεση με τίτλο «Ice Age. Στην Εποχή των Παγετώνων» ανοίγει τις πόρτες τις το Σάββατο, 21/10 στον Ελληνικό Κόσμο (Πειραιώς 254, Ταύρος) και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο κοινό, καθώς έρχεται αντιμέτωπο με τον φανταστικό κόσμο αυτών των πλασμάτων, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους! Επίσης, μέσα από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις απαντώνται ερωτήματα σχετικά με την επιβίωση, τροφή, εξαφάνιση, εξέλιξη και συνύπαρξη τους.

Παράλληλα, η έκθεση εμπλουτίζεται με απολιθώματα σπονδυλοζώων και άλλων παλαιοντολογικών ευρημάτων από τη χώρα μας και το εξωτερικό, ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία της «Θόλου» Εικονικής Πραγματικότητας «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» με ένα συνδυαστικό εισιτήριο. Μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας παρέα με τη μικρή Λιούμπα, το μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας και σήμερα είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο.

Εισιτήρια: 6-7€
Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη- Πέμπτη: 9πμ-1:30μμ
Παρασκευή: 9πμ-8μμ
Σάββατο: 11πμ-4μμ
Κυριακή: 10πμ-6μμ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.