Θεατρική Συντεχνία του Γέλιου

Η ομάδα Συντεχνία του Γέλιου συνεχίζει να ταράζει τα νερά του παιδικού θεάτρου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με δυο παραστάσεις.

Θεατρική Συντεχνία του Γέλιου

Αφήστε για λίγο τα μολύβια, τα τετράδια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κι ελάτε μια βόλτα στην παιδική χαρά για να συναντήσετε δυο ατίθασα αδέρφια, τον Βάσο, τη Βιβή, και τον φίλο τους τον Λούη αλλά και μια άλλη παρέα, του σχολείου αυτή τη φορά, που τα βάζει με τον «Γυαλάκια». Η Συντεχνία του Γέλιου, η ομάδα που τάραξε τα νερά του παιδικού θεάτρου με τα έργα του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιγκ είναι και πάλι εδώ με δυο έργα που θίγουν ευαίσθητα θέματα που απασχολούν τα παιδιά και νοηματοδοτούν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Το «Βάσος και Βιβή» είναι μια αυθόρμητη, κωμική καταγραφή της καθημερινής ζωής που καταδεικνύει τη διαφορά μεταξύ αληθινού παιχνιδιού και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο;

Θεατρική Συντεχνία του Γέλιου - εικόνα 1

Το «Είστε και Φαίνεστε» είναι μια ιστορία από τα πίσω θρανία κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Το έργο καταπιάνεται με ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός), και ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Αξίζει να δείτε την παράσταση λίγο πριν κατεβάσει αυλαία την Κυριακή 29/1.

Περισσότερες πληροφορίες

Είστε και Φαίνεστε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Μια ιστορία από τα πίσω θρανία για το σχολικό άγχος και το bullying, που ερευνά τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε αυτά τα προβλήματα

Ο Βάσος και η Βιβή

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Μια κωμωδία για την φιλία, τον φόβο απ' το σκοτάδι, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της TV, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι – για ανθρώπους από 5 ετών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.