Θεατρική Συντεχνία του Γέλιου

Η ομάδα Συντεχνία του Γέλιου συνεχίζει να ταράζει τα νερά του παιδικού θεάτρου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με δυο παραστάσεις.

Θεατρική Συντεχνία του Γέλιου

Αφήστε για λίγο τα μολύβια, τα τετράδια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κι ελάτε μια βόλτα στην παιδική χαρά για να συναντήσετε δυο ατίθασα αδέρφια, τον Βάσο, τη Βιβή, και τον φίλο τους τον Λούη αλλά και μια άλλη παρέα, του σχολείου αυτή τη φορά, που τα βάζει με τον «Γυαλάκια». Η Συντεχνία του Γέλιου, η ομάδα που τάραξε τα νερά του παιδικού θεάτρου με τα έργα του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιγκ είναι και πάλι εδώ με δυο έργα που θίγουν ευαίσθητα θέματα που απασχολούν τα παιδιά και νοηματοδοτούν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Το «Βάσος και Βιβή» είναι μια αυθόρμητη, κωμική καταγραφή της καθημερινής ζωής που καταδεικνύει τη διαφορά μεταξύ αληθινού παιχνιδιού και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Το έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο;

Θεατρική Συντεχνία του Γέλιου - εικόνα 1

Το «Είστε και Φαίνεστε» είναι μια ιστορία από τα πίσω θρανία κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Το έργο καταπιάνεται με ένα από τα πιο κυρίαρχα αλλά και ευαίσθητα θέματα των παιδιών, το σχολικό άγχος και το bullying (σχολικός εκφοβισμός), και ερευνά με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο τα αίτια και τις συγκυρίες που γεννάνε την σχολική κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Αξίζει να δείτε την παράσταση λίγο πριν κατεβάσει αυλαία την Κυριακή 29/1.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Βάσος και η Βιβή

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Μια κωμωδία για την φιλία, τον φόβο απ' το σκοτάδι, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της TV, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι – για ανθρώπους από 5 ετών

Είστε και Φαίνεστε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Παράσταση με θέμα το bullying και το σχολικό άγχος, βασισμένη στο έργο του Φ. Λούντβιγκ, σε διασκευή Β. Κουκαλάνι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.