Γιορτές στον Ελληνικό Κόσμο

Το εορταστικό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος περιλαμβάνει ξεναγήσεις στη νέα έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα», εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.

Γιορτές στον Ελληνικό Κόσμο

Το εορταστικό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος περιλαμβάνει ξεναγήσεις στη νέα έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα», εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς αρχαιολόγους με αφορμή την έκθεση, προβολές στη «Θόλο» εικονικής πραγματικότητας, τη θεατρική παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.

Γιορτές στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 1

Κεντρικό σημείο η Έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στο παρελθόν και να πάρει μέρος στην ανασκαφή του σπουδαίου Βρετανού αρχαιoλόγου Howard Carter βιώνοντας τη συγκίνηση και τον θαυμασμό από το πλήθος και τη λάμψη των εκατοντάδων πιστών αντιγράφων των αρχαιολογικών ευρημάτων που συνόδευσαν τον νεαρό Φαραώ στη μετά-θάνατον ζωή. Σε συνάρτηση με την έκθεση πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από τους Μουσειοπαιδαγωγούς του «Ελληνικού Κόσμου» και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 7-12 ετών.

Η έμπειρη ομάδα των Μουσειοπαιδαγωγών κατευθύνει τους επισκέπτες σε όλα τα «μονοπάτια» του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού με αφετηρία τους σπάνιους θησαυρούς της έκθεσης. Οι ξεναγήσεις που θα γίνονται από τις 26-30 Δεκεμβρίου και τις ώρες 12:00-14:00 διαρκούν περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά σε συνδυασμό με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι μούμιες και τα μυστικά των Φαραώ».

Σειρά έχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίου» από τις 2 και έως τις 6 Ιανουαρίου, στις 12:00. Ο Τουτ ένας παγκοσμίου φήμης αιγυπτιολόγος μελετάει επί σειρά ετών το μυστήριο της αποκρυπτογράφησης του προσωπικού ονοματόσημου του Τουταγχαμών. Η στήλη της Ροζέτα θα του δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. (Διάρκεια Προγράμματος: 90’. Τιμή: €8,5 και €7,5 για τα μέλη του ΙΜΕάκια Club. Για παιδιά από 7 έως 12 ετών, μαθητές Δημοτικού).

Γιορτές στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 2

Στον «Θόλο» εικονικής πραγματικότητας στις 26-30 Δεκεμβρίου και στις 2-6 Ιανουαρίου θα γίνου οι προβολές: «Κατακτώντας τους Ουρανούς» 11:15, «Αγία Σοφία 1.500 Χρόνια Ιστορίας» 12:00, «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» 13:00, «Αγία Σοφία 1.500 Χρόνια Ιστορίας» 14:00, «Δαρβίνος το Μυστήριο της Φύσης» 15:00 και «Περιήγηση στη Αρχαία Αγορά της Αθήνας» 16:00.

Γιορτές στον Ελληνικό Κόσμο - εικόνα 3

Επίσης η Θεατρική παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» με τους ήρωες ενός εκ των καλύτερων συγγραφέων παιδικών βιβλίων στον κόσμο (Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) ζωντανεύουν στη σκηνή σε μία διαδραστική και κεφάτη υπερπαραγωγή από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 26/12 – 11:30, 29/12 – 17:00, 30/12 – 17:00, 02/01 – 11:30, 06/01, 11:30 και 07/01 – 11:45.

CTY Greece at Anatolia College
Το CTY στην Αθήνα είναι ένα πρωτοποριακό κέντρο στην Νοτιανατολική Ευρώπη το οποίο προσφέρει σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 10:30, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία γεύση των μαθημάτων του CTY Greece at Anatolia College, τα οποία περιλαμβάνουν.
· Επιστήμη και Μηχανική (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)
· Ο μυστηριώδης κόσμος των πιθανοτήτων (Ε’ και ΣΤ ’Δημοτικού)
· Το εργαστήρι του συγγραφέα (Ε’ και ΣΤ ’Δημοτικού)
· Θέλεις να γίνεις επιστήμονας; (Γ’ και Δ’ Δημοτικού)
· Διεθνείς Σχέσεις (Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου)
· Μαθηματικά Μοντέλα (Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου)

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 212-2540000
Site: http://www.fhw.gr/cosmos/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.