Κυριακάτικη βόλτα στον κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων

Δωρεάν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακάτικη βόλτα στον κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων

Δωρεάν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κυριακάτικη βόλτα στον κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων - εικόνα 1

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του τις Κυριακές 20/11, 27/11 και 4/12 και ώρα 10π.μ – 2μ.μ στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας». Στις ξεναγήσεις που διοργανώνει το επιστημονικό επιτελείο του μουσείου, θα περιηγηθούμε στον μαγικό κόσμο των ορυκτών και των πετρωμάτων, ενώ οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν την ομορφιά των πολύτιμων λίθων και τον φθορισμό των ορυκτών, την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών και τα μυστικά των ηφαιστείων μέσα από νέα διαδραστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις καις τις δράσεις είναι δωρεάν, ενώ, παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν συλλογές ορυκτών από όλον τον κόσμο στην «Έκθεση Ελλήνων Συλλεκτών Ορυκτών» που πραγματοποιείται για 5η χρονιά. Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας: Ισόγειο τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Ούλωφ Πάλμε) Πληροφορίες και απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής: τηλ 2107274112, 2107274180.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.