Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά

Eίναι παιχνίδι, είναι απόλαυση, είναι ταξίδι στη γεύση. Είναι εκπαίδευση, δημιουργία και συμμετοχή. Είναι το παιδικό πρόγραμμα του Christmas Food Festival.

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά

Τρεις μέρες με δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές, αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, μαγειρική και … πατατοθέατρο. Γιατί αυτό το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο για μεγάλους. Όσο εσείς θα απολαμβάνεται το ταξίδι σε παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα, θα δοκιμάζετε τα προϊόντα τους και θα παρακολουθείτε όλες τις σύγχρονες γευστικές τάσεις, οι μικροί μας φίλοι όχι μόνο δεν θα αποτελούν εμπόδιο αλλά επί πλέον θα το χαίρονται και αυτοί. Με πολλούς τρόπους! Θα μεταμορφώνουν πατάτες, καρότα και σουβλάκια σε ηθοποιούς και θα μετατρέπουν υλικά της κουζίνας σε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Θα χάνονται στη μαγεία ενός παραμυθιού και θα συμμετέχουν ενεργά στη δραματοποίησή του. Και φυσικά, σε μία γιορτή γεύσης, θα σηκώσουν τα μανίκια για ν' ανοίξουν φύλο, θα μαγειρέψουν, θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν με την πολύτιμη κρίση τους υλικά και συνταγές, παρέα με τον αγαπημένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, που είναι και ειδικός στο να εκπαιδεύει μικρούς σεφ. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα περάσουν τα παιδιά μας στο Christmas Food Festival, στην Helexpo, από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυρικακή βράδυ, 4-6 Δεκεμβρίου… έφτασε!

Μικροί Μάγειρες

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά - εικόνα 1

Μιλάμε για παιδιά και περισσότερο από κάθε άλλο, ο στόχος είναι η χαρά και ταυτόχρονα η δημιουργική απασχόληση. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί ένα μοναδικό γευστικό χάπενινγκ με τον γνωστό και ξεχωριστό σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο διεθνής σεφ μας απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο να «παίζει» μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας με τους μικρούς του φίλους. Στόχος του, να γνωρίσει στα παιδιά καινούργια προϊόντα, γεύσεις και τροφές που δεν τους προτείνουμε συχνά, αλλά συμβάλουν σε μια πιο ισορροπημένη, νόστιμη, υγιεινή διατροφή που αναπτύσσει ταυτοχρόνως την περιέργειά τους. Τι θα κάνουν, λοιπόν, τα παιδιά; Θα ανοίξουν φύλλο, θα κόψουν λαχανικά, θα μαγειρέψουν, θα δοκιμάσουν, θα αξιολογήσουν, θα καλοπεράσουν και θα ευχαριστηθούν. Μην διστάζετε. Φτιάξτε το πρόγραμμά σας για να είστε εκεί με τα μικρά σας.

Σάββατο 05/12, ώρα 13:00 και Κυριακή 06/12, ώρα 11:00

Μικροί μυθοπλάστες

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά - εικόνα 2

Τα παραμύθια αρέσουν σε όλους, πολύ περισσότερο, βέβαια, στα παιδιά. Ο καθένας από εμάς έχει να θυμάται από την παιδική του ηλικία το αγαπημένο του παραμύθι. Εκείνο που θέλαμε να μας το λένε ξανά και ξανά… Μ' ένα τέτοιο παραμύθι θα ασχοληθούν τα παιδιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, παίζοντας με τις κάρτες δημιουργικής αφήγησης «Κάθε Φορά… μια Ιστορία». Όλοι μαζί θα δημιουργήσουν μια ιστορία και στη συνέχεια, τα παιδιά θα εικονογραφήσουν τις ιστορίες σε χαρτί. Φεύγοντας, θα πάρουν για δωράκι ένα μικρό κάδρο, πάνω στο οποίο θα έχουν ζωγραφίσει τη σκηνή από το παραμύθι που τους έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση!

Παρασκευή 04/12, ώρα 17:00, Σάββατο 05/12, ώρα 11:00 και 17:00, Κυριακή 06/12, ώρα 11:00 και 17:00

Αφήγηση παραμυθιού – Θεατρικό παιχνίδι

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά - εικόνα 3

Και αν πιστεύετε ότι ένα φεστιβάλ γεύσης και μάλιστα χριστουγεννιάτικο, δεν έχει βιβλία απατάστε. Θα παρουσιαστούν με ελκυστικό τρόπο δύο παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Λιβάνη, το «Φράουλες, Βατόμουρα και τρεις Σταγόνες Μέλι» των Λιάνα Δενεζάκη και Έρρικα Παπαβενετίου καθώς και «Το Δάσος που Άλλαξε Όνομα» από τη συγγραφέα και εικονογράφο του, Λιάνα Δενεζάκη. Το πρώτο βιβλίο, «Φράουλες,Βατόμουρα και τρεις Σταγόνες Μέλι»( Σάββατο 05/12, ώρα 12:00), θα παρουσιαστεί διαδραστικά με τα παιδιά και θα ακολουθήσει δραματοποίησή του. Παράλληλα, η Έρρικα Παπαβενετίου, ιατρός διατροφολόγος, ειδικευμένη στο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, θα συζητήσει με τους γονείς και θα τους δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους. Στην παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου, «Το Δάσος που Άλλαξε Όνομα»( Κυριακή 06/12, ώρα 12:00) θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και εργαστήριο ζωγραφικής.

Με υλικά από την κουζίνα φτιάχνουμε παραμυθοστολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά - εικόνα 4

Νομίζετε πως τα υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα κάνουν μόνο για το μαγείρεμα; Πιστεύετε πως τα ρολά από το χαρτί κουζίνας, που μόλις τελείωσε είναι για τα σκουπίδια; Λάθος! Κουκουνάρια, μακαρόνια, χάρτινα φίλτρα του καφέ, βάσεις για τα cupcakes, ποπ κορν και πολλά άλλα μπορούν πανεύκολα να μεταμορφωθούν σε ήρωες παραμυθιού, αλλά και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Τα παιδιά θα το διασκεδάσουν πολύ!

Παρασκευή 04/12, ώρα 19:00, Σάββατο 05/12 και Κυριακή 06/12 στις 14:00

Κάνουμε… πατατοθέατρο;

Ένα Christmas Food Festival… και για παιδιά - εικόνα 5

Αρχικά, η σκηνή: χάρτινες κούτες μεταμορφώνονται σε πανέμορφες και αστραφτερές θεατρικές σκηνές, για να φιλοξενήσουν τις παραστάσεις με τις ιστορίες που θα φτιάχνουν τα παιδιά. Όσο για τους ηθοποιούς; Πατάτες, καρότα, καλαμάκια από σουβλάκια, χρώματα, γκλίτερ και μερικά ακόμα απλά υλικά είναι αρκετά για να τους δημιουργήσουν! Δημιουργική απασχόληση που θα απολαύσουν τα παιδιά.
Σάββατο 05/12 και Κυριακή 06/12, ώρα 16:00

Χιονόμπαλες-στολίδια

Χειροποίητα στολίδια για το δέντρο, με υπογραφή του πιτσιρίκου σας! Το φετεινό δέντρο θα είναι διαφορετικό και θα το δείχνει με καμάρι. Όσες μπάλες κι αν έχετε, είναι βέβαιο ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα χωράει ακόμη μερικές χιονόμπαλες για στολίδια. Αυτές ακριβώς θα φτιάξουν τα παιδιά στο Φεστιβάλ, χρησιμοποιώντας πολλά ετερόκλητα υλικά, όπως άδεια βαζάκια μαρμελάδας, πλαστικά ποτηράκια, κορδελίτσες και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα. Μαθαίνουν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο και απασχολούνται δημιουργικά.

Κυριακή 06/12, ώρα 18:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Μια γιρλάντα παραμύθια": Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, δημιουργική συζήτηση στη θεματική της κάθε συνάντησης και κατασκευές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2022

Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς βιβλιοφάγους από τις Εκδόσεις Πατάκη

5 καινούρια έργα από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους για κάθε γούστο.

Η "Επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα" για μία μόνο παράσταση στο Myrtillo

Το θέατρο κούκλας "Κοκου-Μουκλό" πραγματοποιεί μία και μοναδική παράσταση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο "Myrtillo".

Οι μικροί επιστήμονες "πειραματίζονται" στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου και τις γιορτές

Το εορταστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Μουσείου Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου φέρνει στα παιδιά τη χαρά της επιστήμης και τις γιορτές.

9 παιδικά βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα φετινά Χριστούγεννα

Στολισμένο δέντρο, λαμπάκια, ζεστή σοκολάτα και…υπέροχα παιδικά βιβλία συνθέτουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Χ-mas Ντριιιν: Μια κουκλο-ιστορία ζωντανεύει στο Μουσείο

Χριστουγεννιάτικο οnline εικαστικό εργαστήρι από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ.

Οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

20 νικητές επιλέχθηκαν από 1.569 συνολικά έργα τα οποία θα τυπωθούν στις χριστουγεννιάτικες κάρτες της Πρεσβείας.