«Σιμιγδαλένιος» έρωτας

Ποια είναι η μαγική συνταγή της Λυδίας Κονιόρδου για τον «Σιμιγδαλένιο»;

«Σιμιγδαλένιος» έρωτας

Ποια είναι η μαγική συνταγή της Λυδίας Κονιόρδου για τον «Σιμιγδαλένιο»;

«Σιμιγδαλένιος» έρωτας - εικόνα 1

Θα το ανακαλύψετε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, όπου ανεβαίνει το τρυφερό λαϊκό παραμύθι που διασκεύασε για το θέατρο ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος. Για τη Λυδία Κονιόρδου ο έρωτας με το έμμετρο παραμύθι που υμνεί τη δύναμη της αγάπης ήταν ακαριαίος και διαρκεί από την εποχή που παρουσιάστηκε στο Μουσικό Θέατρο Βόλου, στα ’90s. Για την παράσταση του Εθνικού εμπνέεται από τους πίνακες του Θεόφιλου, χρησιμοποιεί παραδοσιακά κοστούμια μετουσιωμένα με φαντασία και χιούμορ και μαθαίνει στα παιδιά παιχνίδια ξεχασμένα. Το ρυθμό δίνει, επί σκηνής, ομάδα μουσικών με παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως ο ζουρνάς και το σαντούρι (Πρεμιέρα 26/9).

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Σιμιγδαλένιος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση εμπνέεται από τους πίνακες του Θεόφιλου, χρησιμοποιεί παραδοσιακά κοστούμια και μάσκες και θυμίζει στα παιδιά παιχνίδια ξεχασμένα, ενώ αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.