Δημιουργικός Ιανουάριος στον Ελληνικό Κόσμο

Τον πρώτο μήνα του καινούριου χρόνου θα τον περάσουμε δημιουργικά! Οι εννέα Μούσες, το δέντρο της ελιάς, αλλά και μούμιες, Φαραώ και άγνωστοι Θεοί του Ολύμπου, κάνουν τα Σαββατοκύριακα  μας πιο ενδιαφέροντα.

Δημιουργικός Ιανουάριος στον Ελληνικό Κόσμο

Τον πρώτο μήνα του καινούριου χρόνου θα τον περάσουμε δημιουργικά! Οι εννέα Μούσες, το δέντρο της ελιάς, αλλά και μούμιες, Φαραώ και άγνωστοι Θεοί του Ολύμπου, κάνουν τα Σαββατοκύριακα μας πιο ενδιαφέροντα.

Τα Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου συνεχίζονται και τη νέα χρονιά. Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 ετών και άνω ) μαζί με τους γονείς τους, θα έχουν ξανά την ευκαιρία να αναζητήσουν τη διαφορετικότητα με αφορμή ένα μύθο του Αισώπου, να μάθουν πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να ανακαλύψουν τον κύκλο του νερού και το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης, την ελιά.
Νέα προγράμματα ετοιμάζονται για τις Κυριακές του Ιανουαρίου, που θα απευθύνονται σε παιδιά του νηπίου και του δημοτικού. Το πρώτο από αυτά (4/1) έχει τίτλο «Μικρές ιστορίες για άγνωστους Θεούς». Πρόκειται να συστήσει στα παιδιά όλους εκείνους τους Θεούς και τις Θεότητες της ελληνικής μυθολογίας ,που ναι μεν δεν ήταν… πρώτα ονόματα, έπαιξαν όμως σημαντικό ρόλο στην πλοκή των μύθων. Η επόμενη Κυριακή (11/1) έρχεται με το «Είναι εννιά, μία τέχνη η καθεμιά!», όπου τα παιδιά θα μάθουν την κάθε μούσα και το σύμβολό της, το μύθο που πλέκεται με την καθεμιά και φυσικά ποια τέχνη ή επιστήμη εκπροσωπεί. Σ το πρόγραμμα «Μικρό καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα» (18/1), μέσα από την ελληνική μυθολογία ερμηνεύεται το μετεωρολογικό φαινόμενο των Αλκυονίδων ημερών και τα πιτσιρίκια θα ανακαλύψουν το μύθο και τα χαρακτηριστικά της αλκυόνας. Τελευταία Κυριακή του μήνα και μεταφερόμαστε στην Αίγυπτο! Μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητες του προγράμματος «Πυραμίδες… μούμιες… Φαραώ» (25/1), αποκαλύπτονται οι κυριότερες πτυχές του Αιγυπτιακού πολιτισμού: τα μνημεία, τα σύμβολα, η θρησκεία και η κοινωνική διάρθρωση.
Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο"

Ολοκληρώθηκε για 4η χρονιά το πρόγραμμα "Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο", μεγαλώνοντας τον αριθμό των σχολείων και των μαθητών που έρχονται σε επαφή με την θεατρική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/07/2022

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.