Δημιουργικός Ιανουάριος στον Ελληνικό Κόσμο

Τον πρώτο μήνα του καινούριου χρόνου θα τον περάσουμε δημιουργικά! Οι εννέα Μούσες, το δέντρο της ελιάς, αλλά και μούμιες, Φαραώ και άγνωστοι Θεοί του Ολύμπου, κάνουν τα Σαββατοκύριακα  μας πιο ενδιαφέροντα.

Δημιουργικός Ιανουάριος στον Ελληνικό Κόσμο

Τον πρώτο μήνα του καινούριου χρόνου θα τον περάσουμε δημιουργικά! Οι εννέα Μούσες, το δέντρο της ελιάς, αλλά και μούμιες, Φαραώ και άγνωστοι Θεοί του Ολύμπου, κάνουν τα Σαββατοκύριακα μας πιο ενδιαφέροντα.

Τα Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου συνεχίζονται και τη νέα χρονιά. Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 ετών και άνω ) μαζί με τους γονείς τους, θα έχουν ξανά την ευκαιρία να αναζητήσουν τη διαφορετικότητα με αφορμή ένα μύθο του Αισώπου, να μάθουν πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να ανακαλύψουν τον κύκλο του νερού και το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης, την ελιά.
Νέα προγράμματα ετοιμάζονται για τις Κυριακές του Ιανουαρίου, που θα απευθύνονται σε παιδιά του νηπίου και του δημοτικού. Το πρώτο από αυτά (4/1) έχει τίτλο «Μικρές ιστορίες για άγνωστους Θεούς». Πρόκειται να συστήσει στα παιδιά όλους εκείνους τους Θεούς και τις Θεότητες της ελληνικής μυθολογίας ,που ναι μεν δεν ήταν… πρώτα ονόματα, έπαιξαν όμως σημαντικό ρόλο στην πλοκή των μύθων. Η επόμενη Κυριακή (11/1) έρχεται με το «Είναι εννιά, μία τέχνη η καθεμιά!», όπου τα παιδιά θα μάθουν την κάθε μούσα και το σύμβολό της, το μύθο που πλέκεται με την καθεμιά και φυσικά ποια τέχνη ή επιστήμη εκπροσωπεί. Σ το πρόγραμμα «Μικρό καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα» (18/1), μέσα από την ελληνική μυθολογία ερμηνεύεται το μετεωρολογικό φαινόμενο των Αλκυονίδων ημερών και τα πιτσιρίκια θα ανακαλύψουν το μύθο και τα χαρακτηριστικά της αλκυόνας. Τελευταία Κυριακή του μήνα και μεταφερόμαστε στην Αίγυπτο! Μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητες του προγράμματος «Πυραμίδες… μούμιες… Φαραώ» (25/1), αποκαλύπτονται οι κυριότερες πτυχές του Αιγυπτιακού πολιτισμού: τα μνημεία, τα σύμβολα, η θρησκεία και η κοινωνική διάρθρωση.
Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα στο "Paraga"

Παιδιά και γονείς θα τα "πουν" με τον Καραγκιόζη την παρέα του, τον Τάσο Κώνστα και τους Paraga Band, στο νέο στέκι τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2023

"Η βασίλισσα του χιονιού" έρχεται στο Ακροπόλ

Το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του αγαπημένου παραμυθά εκατομμυρίων παιδιών, μεταμορφώνει τη σκηνή του θεάτρου σε ένα χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γιορτινές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια με προβολές ταινιών, παιδικές δραστηριότητες, μουσική και βιωματικές δράσεις.

Η "Πεντάμορφη και το Τέρας" έρχονται στο Μικρό Παλλάς...αλλιώς

Μια μουσικοθεατρική παράσταση από τον Παρασκευά Καρασούλο που κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων, επιστρέφει.

Το Ίδρυμα Takis οργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικοκινητικό πρόγραμμα για παιδιά 2-7 ετών

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παραμύθι όπου το μουσείο μετατρέπεται σε παιδικό δωμάτιο και τα παιδιά μεταμορφώνονται σε σύγχρονα και παλιά παιχνίδια γνωρίζοντας έτσι τις βασικές αρχές της μουσικής.

Ζήσε την πιο χριστουγεννιάτικη διαστημική περιπέτεια στην έκθεση "Life in Space"

Μη χάσετε τις διαδραστικές εγκαταστάσεις της εντυπωσιακής έκθεσης "Life in Space" που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή.

"Η Περιπέτεια του Σινεμά στα Μικρά Σχολεία": Μια περιοδική έκθεση με διαδραστικές προβολές και βιωματικά εργαστήρια

Ένα κινητό μουσείο έβδομης τέχνης μέσα στο ίδιο το σχολείο, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούν -με άξονα τις Καλές Τέχνες- τα δικά τους αυτοσχέδια κινηματογραφικά εκθέματα, να αποκτούν εμπειρική γνώση και να διαμορφώνουν την αισθητική τους αντίληψη.