Nikkei Peruvian Resto-Bar

Ανθισμένο και ανανεωμένο

Για ένα ακόμα καλοκαίρι το Nikkei άπλωσε τα τραπέζια του στον καταπράσινο κήπο της Δεινοκράτους. Φέτος μάλιστα είναι πιο ανθισμένος από ποτέ, προστέθηκαν νέα πολύχρωμα λουλούδια, οι μπανανιές μεγάλωσαν και γύρω από το μπαρ δημιουργήθηκε μια φωλιά από μυρωδάτα γιασεμιά. Αυτή η μυρωδιά των λουλουδιών ενέπνευσε την bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου, η οποία σχεδίασε ένα πολύ πρωτότυπο καλοκαιρινό μενού, ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι ευχάριστο με τις καινούργιες Nikkei γεύσεις ή να ανακαλύψουν ένα πρωτότυπο ποτό με umami διαστάσεις. 

Οι περισσότερες συνταγές στηρίζονται στα υλικά της εξωτικής κουζίνας και στην μέθοδο της ανθράκωσης. Η Μαίρη αποκαλύπτει στην λίστα όλα τα συστατικά και έτσι είναι πιο εύκολο να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Ξεχωρίζει το Laguna (με αναφορά στην καταπράσινη λίμνη του Περού) ένα πράσινο cocktail, με φοβερή χειροποίητη σόδα από αγγούρι, γιασεμί και ιαπωνικό λεμόνι. Βασικό αλκοόλ είναι η βότκα, η οποία μαγειρεύεται με τυρί μετσοβόνε. Μια εξαιρετική αντρική επιλογή είναι το Whisky sour ή αλλιώς το Gentleman’s sour, που κρύβει μια μοναδική ισορροπία ανάμεσα στο ξινό και αλμυρό. To πιο εντυπωσιακό και σοφιστικέ ποτό είναι το κατακόκκινο El gran Camillo. Προέρχεται από το Nikkei Negroni, που παλαιώνει στα βαρέλια, μαζί με μια βελούδινη κρέμα από λευκή φράουλα και μπανάνα. Κάθε γουλιά έχει διαφορετικά επίπεδα, ξεκινάει με την αίσθηση του γλυκού, μετά έρχεται το ξινό και τέλος το βαρέλι και η κάπνα.

Φυσικά στη λίστα υπάρχουν τα pisco, σε εφτά διαφορετικές κατηγορίες και το Bloody mary vol 3, που θυμίζει απίστευτη ντοματόσουπα. Όλα τα cocktails παντρεύονται τέλεια με τα πιάτα του Σπύρου Μαυροειδή, ο οποίος επίσης έχει βάλει την δική του φρέσκια πινελιά, αυξάνοντας τα rolls και προσθέτοντας δροσερές σαλάτες, ceviche και πιάτα που στηρίζονται σε εκρηκτικές μπουκιές. Ενδεικτικά δοκιμάστε το nigiri χτένι, την σαλάτα με noodles και καβούρι, τον tuna tiradito και το dim sum. 

Ο χάρτης

Nikkei Peruvian Resto-Bar

Αθήνα - Κολωνάκι

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι

Τηλ. 2107239366

Site: http://nikkeirestobars.com/en/home/

Facebook: https://www.facebook.com/NikkeiPeruvianRestoBar/


Χώροι