Φυσαλίδα

Στο πρώτο wine bar στον Άγιο, θα πιεις όλη την Ελλάδα

Κάπως από τρέλα και αθεράπευτη οινοφιλία ξεκινά η ιστορία της «Φυσαλίδας», όταν ο Γιώργος Μαρκάκης απ’ το γειτονικό «Καρνάγιο» σκέφτηκε πως δεν υπάρχει καλύτερο ντεκόρ από τη λίμνη (Βουλισμένη) στο κέντρο του Άγιου Νικόλα για να μυήσεις τον κόσμο στο καλό κρασί και τις γευστικές του εντάσεις. Με μεράκι και ψάξιμο σε αμπελώνες, οι ετικέτες έχουν ξεπεράσει τις διακόσιες πενήντα, στραμμένες εις βάθος στην πλούσια ελληνική παραγωγή – εξαιρετικά ασύρτικα κι αγιωργίτικα μέχρι γηγενείς κρητικές ποικιλίες.

Μια βόλτα από το open-κελάρι του χώρου θα λύσει τις πρώτες απορίες αλλά για τις υπόλοιπες είναι εκεί ο sommelier Κώστας Παπαδογιαννάκης. Το μυστικό βρίσκεται στο σωστό συνδυασμό με πιάτα από τοπικά προϊόντα και ιδέες που φυσάνε, όπως οι παστοί κρόκοι αυγού και χειροποίητη ταλιατέλα για καρμπονάρα σε άλλο επίπεδο ή μαγιονέζα ανανά πάνω σε ταρτάρ τόνου.

Must drink: Το βιδανό, μια πολύ ξεχωριστή ροζέ ποικιλία, ξηρή αλλά με φρουτώδη χαρακτήρα και φινετσάτη επίγευση, είναι το δυνατό χαρτί για τους αμπελώνες της Μεγαλόνησου. 

Ο χάρτης

Φυσαλίδα

Ν. Λασιθίου - Άγιος Νικόλαος

Κων/νου Παλαιολόγου 1, Αγ. Νικόλαος, Κρήτη

Τηλ. 2841025006


Χώροι