Non failure πρόταση

10 πολυαναμενόμενες ταινίες που πρέπει να τις δείτε με τις φίλες σας!

Νταρντέν ή Μπάρτον; Γουίδερσπουν ή Κίντμαν; Κομεντί ή Σινεφίλ; Βρείτε την ταινία σας ανάμεσα σ' αυτές τις 10 πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές αφίξεις της νέας σεζόν που θα λατρέψουν οι γυναίκες. 

Cinderella

Μετά την «Αλίκη» του Τιμ Μπάρτον και στοχεύοντας στο ­νεανικό κοινό, η Disney ζωντανεύει τώρα το κλασικό παραμύθι του Σαρλ Περό «Σταχτοπούτα». Ο Κένεθ Μπράνα και οι σεναριογράφοι Αλίν Μπρος ΜακΚένα («Ο Διάβολος Φοράει Prada») και Κρις Βάιτς («Για Ένα Αγόρι») εμπιστεύονται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη Λίλι Τζέιμς του «Downton Abbey», την οποία γοητεύει ο Ρίτσαρντ Μάντεν του «Game of Thrones».

 

Δεσποινίς Τζούλια

Στην τέταρτη ταινία που σκηνοθετεί, 14 χρόνια μετά τη βασισμένη σε σενάριο του Ίνγκμαρ Μπέργκ­μαν «Απιστία», η Νορβηγίδα ντίβα­ Λιβ Ούλμαν δοκιμάζει να αναμετρηθεί με ένα κλασικό κείμενο, το γραμμένο το 1988 από τον Αύγουστο Στρίντμπεργκ θεατρικό «Δεσποινίς Τζούλια» μεταφέροντας τη δράση από τη σουηδική εξοχή σε εκείνη της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

50 Αποχρώσεις του Γκρί

Το πρώτο βιβλίο της ερωτικής τριλογίας της Ε.Λ. Τζέιμς, που έκανε πιο πικάντικη τη σεξουαλική ζωή χιλιά­δων νοικοκυρών και ζάμπλουτη τη συγγραφέα, μεταφέρεται επιτέλους στο σινεμά, με την υπόσχεση ότι οι ερωτικές σκηνές δεν θα «λογοκριθούν» για να μη χαρακτηριστεί ακατάλληλη η ταινία. 

The Second Best Exotic Marigold Hotel

Το «Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» αναδείχτηκε sleeper hit και ήταν υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες. Η συνέχειά του περιέχει όλα τα επιτυχημένα συστατικά της πρώτης ταινίας, τον σκηνοθέτη Τζον Μάντεν με το διακριτικό χιούμορ, τους σπουδαίους ηθοποιούς αλλά και το φολκλόρ. 

Δυο ημέρες, μια νύχτα

Στο απόλυτα επίκαιρο πολιτικά και συγκινητικό όσο δεν περιγράφεται δράμα των Βέλγων auteurs Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν η εργάτρια εργοστασίου Μαριόν Κοτιγιάρ έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους δεκάξι συναδέλφους της να αλλάξουν την απόφασή τους και να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της στη δουλειά, θυσιάζοντας έτσι το χιλίων ευρώ ετήσιο μπόνους τους. 

Grace of Monaco

Ο Γάλλος δημιουργός της βραβευμένης βιογραφίας της Εντίθ Πιάφ «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» προσπάθησε να πλησιάσει τη ζωή της πριγκίπισσας Γκρέις σαν μια φιλόδοξη, σινεφίλ και ταυτόχρονα ιστορική αναφορά στην πολυδιάστατη σχέση ζωής και τέχνης.

Άγρια

Μετά το «Dallas Buyers Club» των τριών Όσκαρ, ο Καναδός Ζαν-Μαρκ Βαλέ διασκευάζει άλλη μια αληθινή ιστορία. Η Ρις Γουίδερσπουν πρωταγωνιστεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το μεγάλο περίπατο... στο κόκκινο χαλί του Dolby Theater.

Μεγάλα Μάτια

Αυτη τη φορά ο Τιμ Μπάρτον πάει κόντρα στο ρεύμα της επιδέξια σκοτεινής εικονοπλασίας του και, αφήνοντας για λίγο τις goth μυθολογίες στην άκρη, φωτίζει τις πτυχές της αληθινής ιστορίας της ζωγράφου Μάργκαρετ Κιν, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέσα από μια σειρά παιδικά και γυναικεία μελαγχολικά πορτρέτα.

Ida

Ζώντας εδώ και δεκαετίες μακριά από την πατρίδα του, ο Πάβελ ­Παβλικόφσκι επιστρέφει στην Πολωνία για να παρουσιάσει ένα δεξιοτεχνικό ασπρόμαυρο δράμα εποχής. Πρωταγωνίστρια είναι η 18χρονη ορφανή Άννα, που βρίσκεται ένα βήμα προτού χριστεί καλόγρια στο μοναστήρι όπου μεγάλωσε. Μαθαίνοντας όμως για την ύπαρξη­ της αδερφής της μητέρας της, θα ξεκινήσει μαζί της ένα ταξίδι που θα αποκαλύψει τραυματικές αλήθειες για το παρελθόν της οικογένειάς της.

Annie

Το βραβευμένο με Τόνι μιούζικαλ «Annie» ξαναδοκιμάζει την τύχη του στην οθόνη, με την τσαχπίνα Κουβενζανέ Γουάλις («Τα Μυθικά Πλασμάτα του Νότου») στο ρόλο της μικρής ορφανής την οποία προσπαθεί να υιοθετήσει ένας στρυφνός και άκαρδος εκατομμυριούχος και την Κάμερον Ντίαζ σ' αυτόν της κακιάς θετής μητριάς μις Χάνι­γκαν.
 

Διαβάστε ακόμα

Non-failure προτάσεις

Noxzema