Non failure πρόταση

5 θεατρικά love stories για την ιδανική girls night out!

Μεσαιωνικό ρομάντζο ή βουκολικό ειδύλλιο; Φαντασμαγορικό παραμύθι ή έρωτας στην εποχή της… κβαντομηχανικής; Ακολουθούν 5 ξεχωριστές ιστορίες αγάπης διαφορετικού στιλ στο σανίδι που θα συναρπάσουν εσάς και τις φίλες σας.

Αβελάρδος και Ελοΐζα 

Έζησαν τον Μεσαίωνα και ο έρωτας του σαραντάχρονου θεολόγου και φιλόσοφου  Πέτρου Αβελάρδου με την δεκαεξάχρονη μαθήτρια, ανιψιά του εφημέριου Φιλμπέρ, ίσως ήταν πιο τραγικός και από τον έρωτα του Σαικσπηρικού Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Ο απαγορευμένος έρωτας τους έγινε θρύλος μέσα στους αιώνες και σύμφωνα με μια εκδοχή, η Ιωσηφίνα Βοναπάρτη αποφάσισε επτακόσια χρόνια μετά το θάνατό του Αβελάρδου και της Ελοΐζας να τους φέρει κοντά, θάφτοντας μαζί τα οστά τους. Ο Γιάννης Καλαβριανός μετέφερε την ιστορία στο θέατρο το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τώρα την ξανά παρουσιάζει σε ανανεωμένη εκδοχή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας

Οι ερωτικοί καημοί και οι ίντριγκες σε συνδυασμό με το ευτυχές τέλος στο ειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά, που πρωτοπαίχτηκε το 1894 στην Οδησσό, συνέδραμαν στην τεράστια επιτυχία του. Ο Πέτρος Ζούλιας το παρουσιάζει στη σκηνή του Παλλάς, σε μια πλούσια μουσικοθεατρική εκδοχή με ζωντανή ορχήστρα και μπροστάρη τον αυθεντικό λαϊκό αοιδό, Γιώργο Μαργαρίτη τη διαχρονική ιστορία αγάπης. Τους ρόλους μοιράζεται μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών-εγγύηση: Ρένη Πιττακή, Μαρία Πρωτόπαππα, Ευγενία Δημητροπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Πάνος Βλάχος, Χρήστος Στέργιογλου

Αστερισμοί

Πολύ ενδιαφέρον αλλά και πρωτότυπο είναι το έργο του Νικ Πέιν (Βραβείο Χάρολντ Πίντερ και Evening Standard, 2012). Η Στεφανία Γουλιώτη ερμηνεύει μια καθηγήτρια θεωρητικής κοσμολογίας και ο Μάκης Παπαδημητρίου ένα μελισσοκόμο. Ο Βρετανός συγγραφέας, προκειμένου να παρουσιάσει τις πολλαπλές εκδοχές της σχέσης τους, χρησιμοποιεί τις βάσεις της κβαντομηχανικής. Έτσι, την πρώτη φορά που συναντιούνται, η αντιπάθεια είναι αμοιβαία και μέσα σε δύο λεπτά ο καθένας επιστρέφει στο… δικό του σύμπαν. Σε μια άλλη, όμως, «πρώτη συνάντηση» βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Υπάρχουν πολλά ακόμη παράλληλα σύμπαντα από τα οποία θα περάσουν…πάνω στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο

Ο δημιουργός της παράστασης, ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά και «παρεμβαίνει» σε κρίσιμες στιγμές του έργου, που αναφέρεται στο διασημότερο love story όλων το εποχών. Σ’ αυτή τη διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που παίζεται στο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες δυο νέοι ηθοποιοί, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής αναλαμβάνουν να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου σε ένα παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Σιρανό ντε Μπερζεράκ

Ο έρωτας δεν είναι μόνο καημός αλλά και ποίηση. Αυτό αναδύεται μέσα από τη θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου παραμυθιού του 19ου αιώνα για τον αθεράπευτα ρομαντικό ήρωα με τη σουβλερή μύτη. Ο Γιάννης Κακλέας έβαλε το χεράκι του και η ιστορία του Σιρανό ζωντανεύει σε μια πληθωρική, θεαματική και φαντασμαγορική παράσταση που φέρνει στη σκηνή του Pantheon, ζωντανά την Ευανθία Ρεμπούτισκα να ερμηνεύει τη μουσική της. Στην φετινή παράσταση υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο καστ όχι όμως στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κρατά και φέτος τον ομώνυμο ρόλο και η Σμαράγδα Καρύδη εκείνον της γοητευτικής Ρωξάνης.

Διαβάστε ακόμα

Non-failure προτάσεις

Noxzema