Non failure πρόταση

14 ταινίες που απογειώνουν το φλερτ γαστρονομίας και σινεμά

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» στις αίθουσες κάνουμε ένα flash back σε ταινίες που φούντωσαν τη σχέση γαστρονομίας και σινεμά.

«Γιορτή της Μπαμπέτ»

Η αξεπέραστη ταινία του Γκάμπριελ Άξελ –μάλλον το πιο δελεαστικό σερβίρισμα δείπνου στην οθόνη– ήταν μια παραβολή πάνω στην καταπίεση των ενστίκτων μέσα σε μια αυστηρή προτεσταντική κοινότητα.

«Μεγάλο Φαγοπότι»

«Μεγάλο Φαγοπότι»
«Μεγάλο Φαγοπότι»

Η εμβληματική ταινία του Μάρκο­ Φερέρι σατίρισε με τρόπο πικάντικο την κοινωνία της κατανάλωσης.

«Μυστικός Δείπνος»

Ο «Μυστικός Δείπνος» του Κουβανού Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα μίλησε­ για τις εξουσιαστικές/ταξικές δυναμικές με φόντο την εκκλησιαστική παράδοση

«Chocolat»

H σοκολατερί της Ζιλιέτ Μπινός έγινε αιτία να ξυπνήσουν κρυφές ορέξεις και πόθοι στους μέχρι τότε συντηρητικούς και καταπιεσμένους κατοίκους ενός χωριού στην αγαπημένη ταινία του Λάσε Χάλστρομ που έκλεισε το μάτι στην ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία.

«Ρατατούης»

Μια κινηματογραφική λιχουδιά διά "χειρός" Pixar, του κορυφαίου "σεφ" των κινουμένων σχεδίων, το αριστουργηματικό animation «Ρατατούης» υπερασπίστηκε τη διαφορετικότητα.

«Φαΐ, Ποτό, Αρσενικό, Θηλυκό»

Το «Φαΐ, Ποτό, Αρσενικό, Θηλυκό» του Ταϊβανέζου στιλίστα Ανγκ Λι σχολίασε την ασιατική πειθαρχεία και την έλλειψη εκφραστικότητας με έναν σινεφιλικά καθ’ όλα νόστιμο τρόπο.

«Έχετε Κάνει Κράτηση;»

«Έχετε Κάνει Κράτηση;»
«Έχετε Κάνει Κράτηση;»

Το «Έχετε Κάνει Κράτηση;» φανέρωσε το απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον ­μιας πρωτοκλασάτης κουζίνας, την ίδια στιγμή που το δίδυμο Κάθριν ­Ζέτα Τζόουνς και Άαρον Έκχαρτ έδενε τη σάλτσα της ρομαντική κομεντί.

«Τζούλι & Τζούλια»

«Τζούλι & Τζούλια»
«Τζούλι & Τζούλια»

Η Μέριλ Στριπ ερμήνευσε τη διάσημη σεφ Τζούλια Τσάιλντ στο «Τζούλι & Τζούλια», σε μια διπλή θηλυκή ιστορία που νοστίμεψε αποκλειστικά από την παρουσία της Αμερικανίδας ντίβας.

«Soul Kitchen»

Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν έφτιαξε το 2009 μια κινηματογραφική συνταγή που περιλάμβανε μπόλικη… midlife crisis, φευγάτες συνταγές και ολίγον από Παύλο Σιδηρόπουλο και Olympians.

«Ο Σεφ και ο Σεφ του»

«Ο Σεφ και ο Σεφ του»
«Ο Σεφ και ο Σεφ του»

Η προπέρσινη ταινία του Ντανιέλ Κοέν λ.χ., ένα ρομαντικό παραμύθι κουζίνας με γαλλικό αξάν, άγγιξε την αναμέτρηση της δημιουργικής κουζίνας με τον μοριακό/υπερτεχνολογικό καθρέφτη της μέσα από ένα μάλλον καρικατουρίστικο φίλτρο.

«Chef»

«Chef»
«Chef»

Η πρόσφατη ταινία του Τζον Φαβρό με το δυνατό καστ (Ντάστιν Χόφ­μαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σοφία Βεργκάρα), έφερε μαζί του ένα πολυσυζητημένο γευστικό φαινόμενο, το food truck – φανταστείτε κάτι σαν γκουρμέ καντίνα.

«Πολίτικη Κουζίνα»

Πολίτικη Κουζίνα
Πολίτικη Κουζίνα

Ο Τάσος Μπουλμέτης δίνει νοσταλγική κινηματογραφική γεύση στα προσωπικά του βιώματα συγκινώντας 1,5 εκατ. Έλληνες θεατές.

«Είναι ο Θεός Μάγειρας;»

Είναι ο Θεός Μάγειρας;
Είναι ο Θεός Μάγειρας;

Κουζίνα, μεταφυσική, ερωτικό πάθος, μυστικές λέσχες μαγείρων και ο Άγιος Φανούριος συνδυάζονται μέσα από την αναζήτηση του απόλυτου γαστρονομικού πιάτου, σε μια πικάντικα γραμμένη υπαρξιακή κομεντί του Στέργιου Νιζήρη, με τον Γιώργο Καραμίχο.

«Επικίνδυνες Μαγειρικές»

Επικίνδυνες Μαγειρικές
Επικίνδυνες Μαγειρικές

Δύο μάγειρες και μία αιθέρια ύπαρξη, δύο φιλοσοφίες ζωής και η πάντα απρόσιτη ευτυχία. Η νουβέλα του Ανδρέα Στάικου μεταφέρεται στην οθόνη με σέξι διάθεση και διαφημιστική αισθητική, με τους Γ. Χωραφά, Κ. Μαρκουλάκη και Κ. Ζυγούλη.

Διαβάστε ακόμα

Non-failure προτάσεις

Noxzema