Maltagliati

Οι πιονέροι της φρέσκιας μακαρονάδας


Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο να υποδεχθούμε την άνοιξη απολαμβάνοντας μια φρέσκια πάστα με θαλασσινά σε μια όμορφη αυλή; Από τα πρώτα ιταλικά που ξεδίπλωσαν την ιστορία της pasta fresca στην Αθήνα προ εικοσαετίας, η cosy τρατορία των Αμπελοκήπων και το διάσημο αδερφάκι της στο Παλαιό Φάληρο βρίσκονται στις επάλξεις της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, με έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά και στους απέραντους γευστικούς ορίζοντες που αυτά ανοίγουν. Με όνομα που αποκαλύπτει το ιστορικό υπόβαθρο της budget φιλοσοφίας τους (maltagliati ήταν τα «ρετάλια» των ζυμαρικών που κατέληγαν στο πιάτο των φτωχών), τα δύο εστιατόρια εστιάζουν σε συνταγές που συνδυάζουν τη βαθιά γεύση της ιταλικής παράδοσης με τη μεσογειακή απλότητα των αγνών υλικών.

Κλασικές μακαρονάδες, όπως η ιταλική καρμπονάρα με αβγό και πανσέτα, στέκονται δίπλα σε μερακλίδικους μεζέδες όπως η τηγανητή μοτσαρέλα γεμιστή με μανιτάρια και προσούτο, ενώ πιάτα ημέρας εμπλουτίζουν το μενού με βάση την εποχικότητα. Ραβιόλι, τρούφα, σπαράγγια, αγκινάρες, vongole και φρούτα της θάλασσας πρωταγωνιστούν στις off menu επιλογές της άνοιξης, με τα maltagliati με ραγού σιγοψημένο για ώρες στη μαρμίτα, συνοδεία πορτσίνι και λάδι τρούφας, να παραμένουν οι διαχρονικοί σταρ της κουζίνας.

Tip: Κρατήστε χώρο για τη βέρα αφράτη και ζουμερή ιταλική τιραμισού, που σερβίρεται με σπιτική απλοχεριά κι αβρότητα.

Ο χάρτης

Βαρνακιώτη 6, Αμπελόκηποι

Τηλ. 2106916676

Site: http://maltagliati.gr/

Facebook: www.facebook.com/maltagliatidowntown/


Σολωμού & Τερψιθέας 16, Π. Φάληρο

Τηλ. 2109816445

Site: http://maltagliati.gr/

Facebook: www.facebook.com/maltagliatifaliro/


Τα εστιατόρια