Cupola

Ιταλισμός με τη βούλα


Η ακαταμάχητη ζεστασιά της αυθεντικής cucina italiana έχει κάνει εδώ και δυο χρόνια το στιλάτο εστιατόριο του Παγκρατίου προορισμό για τους λάτρεις του ιταλικού φαγητού στην πόλη. Οι μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη όπως η εξαιρετική Tartufata με φρέσκια μαύρη τρούφα, είναι δυνατό σημείο αναφοράς του «Cupola», ενώ ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Stefano Rossi δεν σταματά να ανανεώνει το μενού με θαυμάσιες νέες ιδέες αλλά και πολλά πιάτα ημέρας με ό,τι φρέσκο κι ενδιαφέρον βρει στην αγορά.

Το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, λάιμ, αβοκάντο και μαγιονέζα με τσίλι κάνει ήδη μεγάλο σουξέ, το ίδιο και τα μοσχαρίσια μάγουλα που αργομαγειρεύονται για ώρες σε κρασί και σερβίρονται συνοδεία ενός απολαυστικού κόκκινου ριζότο. Τα ζυμαρικά, αποκλειστικά φρέσκα, μαγειρεύονται σε συνταγές κλασικές (εξαιρετική καρμπονάρα με καπνιστή πανσέτα, κρόκο αυγού και πεκορίνο) και πιο μοντέρνες, όπως τα ολοκαίνουργια tagliolini με αυγοτάραχο, φρέσκο αχινό και σάλτσα prosecco, παραμένοντας ένα κεφάλαιο νοστιμιάς από μόνα τους. Καιρού μάλιστα επιτρέποντος, στο παιχνίδι μπαίνουν και τα τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, παρέα με ελαφριά κοκτέιλ και τα ένα-κι-ένα επιδόρπια του καταλόγου.

Tip: Η εκτεταμένη λίστα κρασιών περιλαμβάνει γύρω στις 80 ετικέτες του ιταλικού και του ελληνικού αμπελώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ιταλικές ποικιλίες, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο της Μπότας.

Ο χάρτης

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι

Τηλ. 2114117444

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/cupolatrattoria/photos/a.1779358535721648/2052871581703674/?type=1&theater


Τα εστιατόρια