Da Bruno

All time classic


Mπορεί να πλησιάζει τα σαράντα χρόνια ιστορίας, η ατμοσφαιρική τρατορία του Παλαιού Φαλήρου, ωστόσο, δεν αναπαύεται στιγμή στις δάφνες της. Άρτι αφιχθείς από το καθιερωμένο του τρουφοκυνήγι στην περιοχή της Άλμπα στο Πιεμόντε, ο chef-patron Δημήτρης Τσουκάρης δίνει στην άνοιξη και το καλοκαίρι τη γεύση της πολύτιμης μαύρης τρούφας, εντάσσοντας εμβόλιμα στον πλούσιο κατάλογο μια σειρά από σχετικά πιάτα, όπως το ριζότο με πέστο από λεμόνι, μύδια και μαύρη τρούφα. Παράλληλα, και καθώς ο καιρός ανοίγει, την εμφάνισή τους κάνουν προτάσεις που μοσχοβολούν καλοκαίρι με βάση τα θαλασσινά: ταρτάρ ή καρπάτσιο από σφυρίδα και ροφό, ραβιόλια με σολομό, αλλά και οι μοναδικές παπαρδέλες με καραβίδες και γαρίδες που μαγειρεύονται μπροστά μας σε ολόκληρο κεφάλι από πεκορίνο Romano.

Ειδικά για τους λάτρεις των αυθεντικών ιταλικών τυριών, λίγο πριν από το Πάσχα έρχεται μία εβδομάδα αφιερωμένη στη μοτσαρέλα με ένα σπέσιαλ μενού που θα έχει τη γεύση της από το ορεκτικό μέχρι το επιδόρπιο, ενώ οι προτάσεις για vegan (όπως η vegan καρμπονάρα με λαχανικά και φυτικά μπέικον, πανσέτα και κρέμα γάλακτος) μαρτυρούν τα γρήγορα αντανακλαστικά στις διατροφικές τάσεις της εποχής. Επικό ιταλιάνικο φινάλε όπως πάντα με τιραμισού ή σεμιφρέντο λεμονιού κι ένα πανόραμα από λικέρ και ντιζεστίφ.    

Tip: Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι ατού του μαγαζιού και πιάτα σαν τις πένες «Da Bruno» με μανιτάρια πορτσίνι, πανσέτα και ζαμπόν και τις παπαρδέλες με ποικιλία μανιταριών του δάσους και κρέμα από λευκή τρούφα διατηρούνται ευλαβικά στο μενού.

Ο χάρτης

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο

Τηλ. 2109818959

Site: http://www.dabruno.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/dabruno46


Τα εστιατόρια