Παπαϊωάννου

Η τέχνη της γαστρονομικής θαλασσογραφίας


Η μοναδική δεξιοτεχνία του Παπαϊωάννου στην ανάδειξη των λεπτών αποχρώσεων της θαλασσινής κουζίνας φαίνεται πως έχει ανταγωνιστή μόνο τον ίδιο, αφού εξελίσσεται συνεχώς, ανεβάζοντας επίπεδο γεύσης και τέχνης. Ο λιτός λευκός χώρος στο Μικρολίμανο, με την τεράστια ναυτική ασπρόμαυρη φωτογραφία, ποντάρει στη γοητευτική θέα της μαρίνας και παραχωρεί τον πρώτο ρόλο στο φαγητό. Απόλαυση της γεύσης που τιμήθηκε για μια ακόμη φορά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2105.

Η συγκέντρωση εξαιρετικής πρώτης ύλης από ψαροντουφεκάδες και καΐκια υποστηρίζει τα φίνα ελληνικά «σασίμι» που ετοιμάζει ο Παπαϊωάννου, όπως το φοβερό καρπάτσιο καραβίδας με γαρνιτούρα από φύκια, το καρπάτσιο καραβίδας και το βουτυράτο ταρτάρ τόνου. Όλα αυτά μαζί με ένα ψήσιμο-κομψοτέχνημα, με κορυφαίο το φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με τραγανή πετσούλα, και ένα μαστορικό τηγάνι που βγάζει αιθέρια φιλεταρισμένη κουτσομούρα. Λινγκουίνι με αχινό, σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της, αχνιστά μάγουλα ροφού είναι κάποιες δημιουργίες που πλουτίζουν πληθωρικά το μενού πέραν της σχάρας και του τηγανιού.

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 2104225059 

Ο χάρτης

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο

Τηλ. 2104225059

Site:

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Papaioannou/133092190098115


Τα εστιατόρια