Ιώδιο

Αγάπη για τη θάλασσα


Δεν είναι μια απλή ψαροταβέρνα το «Ιώδιο», αλλά μια ξεχωριστή μοντέρνα «τρατορία θαλασσινών» που γοητεύει εδώ και χρόνια τους γνώστες της ψαροφαγίας με τα πρωτότυπα θαλασσινά πιάτα που προσφέρει. Φέτος, υποδέχεται τη Σαρακοστή και την άνοιξη με ένα μενού όπου κυριαρχεί η απόλυτη φρεσκάδα και η τοπικότητα των πρώτων υλών και τα χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα.

Εκτός από λαχταριστά όστρακα (κυδώνια, στρείδια) και τις απλές, ανεπιτήδευτες γεύσεις (αχινοσαλάτα, καλαμάρι Σαρωνικού στη σχάρα, καραβίδες Ευβοϊκού με χοντρό αλάτι), ο σεφ Μάρκος Πατεράκης παρουσιάζει ξεχωριστά πιάτα, όπως βασιλικά χτένια St Jacques σε κρέμα σαντορινιάς φάβας, χταπόδι σπεντζοφάι με ντομάτα, πιπεριές και μπούκοβο, πετροσωλήνες μπουγιαμπέσα με μαραθόριζα και κρόκο Κοζάνης, κριθαρότο με σπανάκι και όστρακα, γαρίδες σε κρούστα panko και αχινομακαρονάδα με λεμόνι, μαϊντανό και λευκό κρασί. Μια μεγάλη επιλογή από ούζα, τσίπουρα και κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα κυκλώνει όμορφα την ανοιξιάτικη γαστρονομική διάθεση.

Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Παλαιό Φάληρο, 2109884258,
http://www.iodio.gr/el/

Ο χάρτης

Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο

Τηλ. 2109884258

Site: www.iodio.gr

Facebook:


Τα εστιατόρια