ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

Χαλαρά δίπλα στο τζάκι


H ζεστή σάλα της όμορφης παλιάς μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι, με τα ξύλα που τσιτσιρίζουν στο τζάκι φτιάχνοντας ατμόσφαιρα, είναι από τις πιο cosy και παρεΐστικες εικόνες που έχει να μας δώσει η χειμερινή εστιατορική Αθήνα. Με φόντο τις νοσταλγικές συνθέσεις στους τοίχους –την αναπαράσταση μιας γειτονιάς με πορτοπαραθυρόφυλλα, λ.χ., ή μια σειρά από μήλα που έχουν πάνω τους καρφωμένα πιρούνια–, παρέες κάθε ηλικίας απολαμβάνουν την τίμια κουζίνα του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, που βασίζεται σε προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα.

Το μενού διατηρεί τους δεσμούς με την παράδοση και παράλληλα τολμάει με επιτυχία μοντέρνες γευστικές πινελιές. Η ποιότητα των γεύσεων που συνοδεύουν το κρασί ή το τσίπουρο και οι φιλικές τιμές έχουν κάνει τη «Μονοκατοικία» ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία στα βόρεια προάστια και μια πρόταση που αντέχει στο χρόνο. Σημείο αναφοράς τα live με παλιά λαϊκά χωρίς μικρόφωνο κάθε Πέμπτη.

Tip: H ρακή έρχεται από την Κρήτη, αφού τα αδέρφια Μπαμίχα, που τρέχουν τη «Μονοκατοικία», έχουν συγγενείς στη Μεγαλόνησο.

Ο χάρτης

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι

Τηλ. 2106819109

Site: http://www.monokatoikia.com

Facebook: https://www.facebook.com/monokatoikiaa


Τα εστιατόρια