ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΑ

Μεγάλη ιστορία σε τιμές για όλους


Ακόμη και να μη γνωρίζεις την ιστορία του, που ξεκινάει από την Κυψέλη των ’80s, μια ματιά στους γεμάτους φωτογραφίες και αποκόμματα των περιοδικών της εποχής τοίχους στο «Αυγό του Κόκορα» σου αποκαλύπτει ότι βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά στέκια της καλλιτεχνικής Αθήνας, που συνεχίζει την πορεία του σε ένα ατμοσφαιρικό πετρόχτιστο κτίριο του Μεταξουργείου.

Την όρεξη ανοίγουν πολλά και καλοφτιαγμένα ορεκτικά (από μαραθόπιτες και κολοκυθανθούς μέχρι ρεβίθια σοτέ με σπανάκι και απάκι με θυμάρι και ανθόμελο) μαζί με πλούσιες σαλάτες, όπως αυτή του καταστήματος, ενώ η συνέχεια επιφυλάσσει κρεατικά και ψαρικά στη σχάρα, πεντανόστιμες τηγανιές, ζυμαρικά και σπέσιαλ πιάτα της παρέας για τη μέση. Ποιοτικό χύμα κρασί και κάποια εμφιαλωμένα, μπίρες, αποστάγματα και γλυκάκι-κέρασμα για το τέλος.

Tip: Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά, από τις 12 το μεσημέρι, με πολλές επιλογές σε μαγειρευτά, ενώ σερβίρει μέχρι αργά, αποτελώντας έτσι ιδανική ­επιλογή μετά την παράσταση στα θέατρα της περιοχής.

Ο χάρτης

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο

Τηλ. 2105249750

Site: http://www.toavgotoukokkora.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/toaugotoukokoranikosgrevias/


Τα εστιατόρια