Άλφα - «Ληναίος-Φωτίου»

Διεύθυνση:

Tηλ:

Παραστάσεις

Έλληνας του εξωτερικού

με τον Νίκο Παντελή
  • Stand up Comedy

Ο άνθρωπος που έχει όνομα για επίθετο, ένας Έλληνας του εξωτερικού όπως φανερώνει και ο τίτλος, έρχεται για μια μοναδική παράσταση στην Αθήνα. Ο Νίκος ή ο Παντελής (γυρνάει και στα δύο), κατάγεται από την Ρόδο αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες όπου και αποφάσισε να ασχοληθεί με το stand up (στα Αγγλικά και στα Ελληνικά), μετρώντας ήδη πολλές παραστάσεις. Αξίζει να γνωρίζετε ότι στους κύκλους της κωμωδίας του εξωτερικού αυτοαποκαλείται ως “The king of the North” γιατί δεν έχει ιδέα από προσανατολισμό. Ετσι λοιπόν προσγειώνεται στην Αθήνα για δείξει στο κοινό πόσο King είναι.

Παραστάσεις: Τετ. 24/4, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Πρεμιέρα: 24/04
  • Εως: 24/04
Αναλυτικό πρόγραμμα (18/04 - 25/04)

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

3
του Τάσου Ιορδανίδη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Θ. Ματίκα

Το τραγούδι των Μπιτλς «I want to hold your hand» ενέπνευσε ένα έργο με πρωταγωνιστές του δύο «παράνομους» εραστές οι οποίοι αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό, ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Τα μόνα πρόσωπα, εκείνοι. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας που εμπλέκονται μαζί σε ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη. Αυτό που ψάχνουν, όμως, τελικά, μέσα από τις συναντήσεις τους, είναι κάτι απλό: λίγη ουσιαστική συντροφικότητα.

Παραστάσεις: Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. (έως 28/4 και από 11/5). Τιμές: € 16, 12, 8.

  • Εως: 26/05
Buy ticket from viva

Τζούλια

3
του Τάσου Ιορδανίδη
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.-σκην.-φωτ.: Τ. Ιορδανίδης

Σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Πατησίων, Μάρτιος 2024. Σε λίγες μέρες έχει πρεμιέρα ο «Άμλετ». Το θέατρο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Γίνονται ηλεκτρολογικές και κατασκευαστικές σκηνογραφικές εργασίες. Σκόνη και μπερδεμένα καλώδια παντού. Η σκηνογράφος,ο ηλεκτρολόγος και η υπεύθυνη του θεάτρου, ανάμεσά τους. Μετά από λίγο καταφθάνει η θιασάρχις, σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια (στο ρόλο του Άμλετ) της παράστασης. Απόψε θα έπρεπε να βρίσκεται στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα της. Κι όμως, θα είναι στο θέατρο. Στο θέατρο που της ανήκει. Που ανήκει, τέλος πάντων, εδώ και χρόνια στην οικογένεια της. Η πάλη των κοινωνικών τάξεων - οι ομοιότητες και οι διαφορές τους-, το αδηφάγο πρόσωπο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η έννοια της φιλίας, η τοξικότητα των ανθρώπινων εξαρτητικών σχέσεων, ο κοινωνικός ρατσισμός, η χρήση ουσιών, η προδοσία, ο έρωτας στη διάσταση του πόθου, η δυσκολία του ανθρώπου να αγαπήσει, η βαθιά του ανάγκη να αγαπηθεί, το ανικανοποίητο του είδους μας, όλα τα θέματα περιπλέκονται σε αυτό το έργο που βασίζεται στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. (έως 30/4 και από 7/5). Τιμές: € 15, 10, 8.

Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Φακντ-απ

3,5
του Τάσου Ιορδανίδη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Θ. Ματίκα

Σκηνικός χώρος: μια κλινική αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων κάπου στο δυτικό κόσμο. Ρόλοι: δύο εκπρόσωποι της γενιάς Ζ, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Εκείνος είχε όνειρο να γίνει σκηνοθέτης. Εκείνη τραγουδίστρια. Τελικά, η ζωή τα έφερε έτσι και είναι «φακντ απ». Από την άλλη «η ζωή είναι ωραία», όπως έχει πει κι ο Ρομπέρτο Μπενίνι. Δύο νέοι που προσπαθούν να ακουστούν σε έναν κόσμο που δεν τους ακούει. Στην προσπάθεια τους θα φτιάξουν μία δική τους πραγματικότητα. Για το τώρα και για το μετά. Για να γιατρέψουν αυτά που τους πονάνε. Ψάχνουν έναν κοινό κώδικα. Εκείνος πιο αποφασισμένος. Εκείνη, επιφυλακτική. Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και οι κραυγές τους παλεύουν να δημιουργήσουν το νόημα της νέας ζωής που προσπαθούν να φτιάξουν.

Παραστάσεις: Σάβ. 6.30 μ.μ., Κυρ. 9.30 μ.μ. (έως 27/4). Από 10/5 κάθε Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6.30 μ.μ. Τιμές: € 15, 10.

  • Εως: 31/05
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (18/04 - 25/04)

Κοντά στις ράγιες

της Άλκης Ζέη
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Τζαβάρας

Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγες που «οδηγούν» σε μια καινούργια ζωή. Το κορίτσι ναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; Μόνη της ελπίδα ο πατέρας της που είναι γιατρός και δε διακρίνει τους αρρώστους σε πλούσιους και φτωχούς, ούτε σε Ρώσους και Πολωνούς ή Εβραίους. Αλλά και ο δάσκαλός της, ο Φεγγάρης Φεγγάροβιτς, που την προετοιμάζει για την εισαγωγή της στο σχολείο. Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό την επερχόμενη μεγάλη αλλαγή.

Παραστάσεις: Σάβ. 3 μ.μ., Κυρ. 2.30 μ.μ. Τιμές: € 12, 10. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 27/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (18/04 - 25/04)

Ο Μεταξούλης

των Σταύρου Μιχαλακάκου, Γιάννη Πολίτη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '
  • Σκηνοθ.: Αν. Μακρής

Μια θεατρική παράσταση που μιλάει για το bullying, την αξία της φιλίας και της οικογένειας αλλά και την ανάγκη του να ακούμε τις φωνές και τα ταλέντα που έχουμε μέσα μας. Ο Μεταξούλης είναι ένας μικρός μεταξοσκώληκας που του αρέσει να πλέκει. Η αγάπη του για το πλέξιμο γίνεται αφορμή για να τον κοροϊδέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Όλα εκτός από την Ρούνα, την πασχαλίτσα, με την οποία ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με σκοπό να βρουν τους γονείς του. Στο ταξίδι αυτό γνωρίζουν καινούργιους φίλους από τους οποίους μαθαίνουν πολλά. Ένα όμορφο ταξίδι με άφθονο χιούμορ, συγκινητικές στιγμές και πολλή καρδιά.

Παραστάσεις: Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 12. Για περισσότερες πληροφορίες: 6989081030, 6976596286.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (18/04 - 25/04)