Γέρμα

Γέρμα

  • Διάρκεια: 100'
  • 3

Στη σύγχρονη αυτή διασκευή του ομώνυμου έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα συναντάμε τους ήρωες στο σήμερα, επαγγελματικά επιτυχημένους και πολλά υποσχόμενους. Η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και μπλόγκερ με μεγάλο αριθμό ακολούθων, ο άντρας της πετυχημένος επιχειρηματίας. Ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται λόγω της ατεκνίας. Η σχέση του ζευγαριού φθείρεται σταδιακά, ενώ παρακολουθούμε την εμμονή της ηρωίδας να αποκτήσει παιδί, τις εξωσωματικές να αποτυγχάνουν διαρκώς και τον σύζυγο να αδυνατεί να παρακολουθήσει τον αδιέξοδο αυτόν αγώνα. Στο σημερινό Λονδίνο, η ηρωίδα του Σάιμον Στόουν εσωτερικεύει την εμμονή της μητρότητας σε σύγκρουση με το περιβάλλον της, σε σημείο να καταστρέψει την ψυχική υγεία, την καριέρα, τη ζωή της.


Ερμηνεύουν: Μ. Κίτσου, Ιωσ. Ιωσηφίδης, Ασ. Κράλλη, Τ. Πίττα, Χ. Χαραλάμπους-Καζέπης, Μ. Μαριγώνη. Σκην.: Ευαγγ. Θεριανού. Κοστ.: Κ. Μπρέισγουελ. Μουσ.: Σ. Γασπαράτος. Φωτ.: Χ. Θανάσουλα.

Αναλυτική κριτική

Το πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα έργο μεταγράφει σε σύγχρονη συνθήκη το ομώνυμο δράμα του Λόρκα για την αδυναμία ενός ζευγαριού να αποκτήσει παιδιά και η Μαρία Κίτσου παίρνει πάνω της μια παράσταση που δείχνει να επαναπαύεται στη δυναμική του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική