"Shut Up! A Woman’s Play": Μια αγγλόφωνη φεμινιστική παράσταση με ελεύθερη είσοδο

Η Restart Theater Athens παρουσιάζει το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής φιλοξενίας των Feé Ambrúz και Lina Drissia, μέσα από μια αγγλόφωνη παράσταση που εξερευνά τη σεξουαλική βία, τα στερεότυπα φύλου και τις κοινωνικές αντιλήψεις που εξακολουθούν να επηρεάζουν τη θέση των γυναικών.

“Shut Up! A Woman' Play” Feé Ambrúz

Τι συμβαίνει όταν το "και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" παύει να ακούγεται τόσο αθώο; Η νέα θεατρική παράσταση "Shut Up! A Woman’s Play" έρχεται να αμφισβητήσει όσα θεωρούμε δεδομένα για τους ρόλους των φύλων, τις κοινωνικές προσδοκίες και τη σιωπή γύρω από τη σεξουαλική βία.

Η Restart Theater Athens παρουσιάζει το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής φιλοξενίας (artistic residency) δύο νέων δημιουργών, της Feé Ambrúz και της Lina Drissia, οι οποίες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο κοινωνικό θέατρο, εστιάζοντας σε ζητήματα που εξακολουθούν να απασχολούν τις γυναίκες και τη σύγχρονη κοινωνία.

Κατά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής φιλοξενίας, οι Feé και Lina συν-έγραψαν και σκηνοθέτησαν επιτυχώς το έργο που παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Άγκυρα με ελεύθερη είσοδο στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2026.

Shut Up! A Woman' s Play
Feé Ambrúz

Η καλλιτεχνική φιλοξενία πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2026, με τη Restart Theater Athens να προσφέρει καλλιτεχνική και τεχνική καθοδήγηση, χώρο προβών και υποστήριξη της παραγωγής σε κάθε στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα γνώριμο παραμύθι ξεκινά: η πριγκίπισσα Cesaria συναντά τον πρίγκιπά της. Όμως τι συμβαίνει όταν κλείνει το βιβλίο; Είναι όντως το "ευτυχισμένοι για πάντα" μια πραγματικότητα ή μήπως ένας μύθος που μας έχουν μάθει να αποδεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη;

Με αφετηρία αυτό το ερώτημα, η παράσταση φωτίζει θέματα όπως η σεξουαλική βία, τα στερεότυπα φύλου και οι κοινωνικές πεποιθήσεις που εξακολουθούν να περιορίζουν τις γυναίκες. Μέσα από μια σύγχρονη και πολυπολιτισμική ματιά, δέκα νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τσεχία συνθέτουν μια σκηνική εμπειρία που συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Shut Up! A Woman' s Play
Feé Ambrúz

Οι ερμηνευτές της παράστασης είναι οι Zoï Le Jamtel, Angeliki Dafnerou, Manon Martel, Adèle Saint Martin, Ari Alexis, Koko Yannis, Lina Drissia, Grace Chevreau, Léo Deschamps και Anargyros Skourtis, οι οποίοι εργάστηκαν εθελοντικά, με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, για την υλοποίηση του έργου.

Μέσα σε τρεις μήνες, οι δύο δημιουργοί δημιούργησαν ένα πρωτότυπο έργο τριών πράξεων, διάρκειας 90 λεπτών.Τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή ολόκληρης της ομάδας, ενώ τη μουσική μίξη επιμελήθηκαν οι Feé Ambrúz και Lina Drissia.

  • Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων: 6955845693, info@restart-theater.com.
  • Προειδοποίηση περιεχομένου: Η παράσταση περιέχει αναφορές και απεικονίσεις σεξουαλικής βίας και απευθύνεται σε ενημερωμένο κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Shut Up! A Womans Play

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Οι φιλοξενούμενες καλλιτέχνιδες του residency της Restart Theater Athens, Feé Ambrúz και Lina Drissia, αφηγούνται την ιστορία της Πριγκίπισσας Cesaria, που μιλάει για τη σεξουαλική βία, τα στερεότυπα φύλου και τις περιοριστικές κοινωνικές πεποιθήσεις, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Το έργο αποδίδεται στην αγγλική γλώσσα, από μια πολυ-πολιτισμική ομάδα δέκα ταλαντούχων και τολμηρών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τσεχία. Σύμφωνα με την υπόθεση, κάποια στιγμή φτάνει ο Πρίγκιπας της Cesaria. Αλλά τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός παραμυθιού; Ή μήπως είναι ένας εφιάλτης; Μόλις τελειώσει η ιστορία, ζει πραγματικά ευτυχισμένη για πάντα ή μήπως είναι απλώς ένας μύθος που μας έχουν μάθει να πιστεύουμε;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η τέχνη επιστρέφει στις γειτονιές": Ο Γιάννης Χατζηαλέξης αποκαλύπτει τον δικό του Πειραιά

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά Γιάννης Χατζηαλέξης αποκαλύπτει τον δικό του Πειραιά: από το Βεάκειο και τον Ολυμπιακό μέχρι τις γειτονιές, ξεδιπλώνει ένα όραμα για έναν "ζωντανό" πολιτισμό 365 μέρες τον χρόνο, γεμάτο εξωστρέφεια και αυθεντικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
25/06/2026

Η Ναταλία Δραγούμη στο Δίον Πιερίας με την performance "Ό,τι μένει ανθρώπινο"

Η θεατρική ευαισθησία της Ναταλίας Δραγούμη συναντά το άγνωστο έργο του Μάρκου Δραγούμη και το αποτέλεσμα είναι μυσταγωγικό. Στις 15 και 16 Ιουλίου, το Ελληνιστικό Θέατρο στο Δίον Πιερίας φιλοξενεί την παράσταση "Ό,τι μένει ανθρώπινο".

Science Reactors: Η επιστήμη πιάνει το μικρόφωνο του stand-up

Οι Science Reactors επιστρέφουν μια βραδιά γεμάτη γέλιο, γνώση και... ανατροπές στον πανέμορφο προαύλιο χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ελεύθερη είσοδο.

Φεστιβάλ Αθηνών: Διεθνής καλλιτεχνική τριάδα στην Πειραιώς 260

Ανχέλικα Λίντελ, Κουρό Τανίνο, ΄Αρμιν Χόκμι: Τρεις διεθνείς παρουσίες από την Ισπανία, το Ιράν και την Ιαπωνία, εμπλουτίζουν το πρόγραμμα θεάτρου και χορού του φεστιβάλ την εβδομάδα από 25/6 έως και 1/7.

MANOLIS | καρδιά σε τέσσερις χορδές

Το νέο έργο του Άρη Ασπρούλη και της Ιόλης Ανδρεάδη, σε σκηνοθεσία της δεύτερης, αφηγείται τη ζωή και το έργο του Μανώλη Χιώτη, προτείνοντας ουσιαστικά έναν νέο δρόμο για τις μουσικές βιογραφίες.

Ανεξάρτητα κράτη

Με τη σκηνή του Χώρα μεταμορφωμένη σε αίθουσα σύνταξης εφημερίδας και τους ηθοποιούς σε ρόλο δημοσιογράφων, οχτώ πρόσωπα παίζουν παιχνίδια εξουσίας κάτω από παράδοξες συνθήκες. Ένα επίκαιρο σύγχρονο έργο και μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, με τους ηθοποιούς να σε πείθουν με τη φυσικότητά τους και να πυροδοτούν σκέψεις και συναισθήματα.

"Shiraz" του Άρμιν Χόκμι: Ένας χορευτικός φόρος τιμής στο απαγορευμένο ιρανικό φεστιβάλ

Στις 1 και 2 Ιουλίου, η Πειραιώς 260 υποδέχεται το "Shiraz", μια συγκινητική παράσταση-άσκηση συλλογικής μνήμης. Ο Άρμιν Χόκμι ζωντανεύει μια χαμένη καλλιτεχνική ουτοπία, καταργώντας τα σύνορα μέσα από τον χορό.