Κάντε μια βόλτα από το ADAF: Ο "Ιππόλυτος" που μας μάγεψε το 2025 είναι εδώ

Αν βρεθείτε στην Τεχνόπολη για το ADAF, μην προσπεράσετε το ισόγειο. Η Γιολάντα Μαρκοπούλου φέρνει ξανά τον «Ιππόλυτο», την AR εμπειρία που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2025, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι ανάμεσα στον μύθο και την τεχνολογία.

Ιππόλυτος (στα χέρια της Αφροδίτης) Karol Jarek©

Αν επισκεφθείτε αυτές τις μέρες το Athens Digital Arts Festival (ADAF) στην Τεχνόπολη, ανάμεσα στις εντυπωσιακές ψηφιακές εγκαταστάσεις και τα πρωτοποριακά έργα, υπάρχει μια στάση που δεν πρέπει να παραλείψετε. Στο ισόγειο (0 floor) της διοργάνωσης, η παράσταση "Ο Ιππόλυτος (στα χέρια της Αφροδίτης)" σε σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου, μας καλεί να βιώσουμε την αρχαία τραγωδία με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί, μια μοναδική εμβυθιστική εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR).

Ιππόλυτος (στα χέρια της Αφροδίτης)
Karol Jarek©

Φορώντας τα ειδικά γυαλιά AR, οι θεατές γίνονται μάρτυρες της σύγκρουσης του Ιππόλυτου με τη θεά Αφροδίτη. Καθώς η θεϊκή οργή ξεσπά, ο φυσικός κόσμος γύρω από τους δύο ηθοποιούς καταρρέει ψηφιακά: δέντρα φλέγονται και τοπία αποσυντίθενται μέσα από τρισδιάστατο ήχο και εντυπωσιακά γραφικά. Η Γιολάντα Μαρκοπούλου, γνωστή για τη δραστήρια πορεία της στις νέες τεχνολογίες και τον κοινωνικό προβληματισμό, καταφέρνει να διαλύσει τα όρια ανάμεσα στο φυσικό και το ψηφιακό, μετατρέποντας τον μύθο του Ευριπίδη σε ένα προσωπικό βίωμα για κάθε συμμετέχοντα.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σύντομα slots (16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:30, 19:00, 19:30) έως 26 Απριλίου. Αν βρεθείτε στην Τεχνόπολη, προλάβετε να κάνετε μια βόλτα από το ισόγειο· είναι μια σπάνια ευκαιρία να δείτε πώς η τεχνολογία αιχμής μπορεί να αναζωογονήσει το αρχαίο δράμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ακάθεκτες συνεχίζουν για 4η σεζόν οι "Στρακαστρούκες" του Δημήτρη Σαμόλη

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή, με τον Δημήτρη Σαμόλη συνεχίζει για τέταρτη σεζόν με μια σκληρή αλλά βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τον εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα και όσα κρύβονται πίσω από την "αγία ελληνική οικογένεια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2026

Ο Carlos Cuevas στην Ελευσίνα, στην πρώτη παρουσίαση του "La vida als boscos" στην Ελλάδα

Στις 29 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας η καταλανική παράσταση "La vida als boscos" ("Θορώ: Η ζωή στα δάση"), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η ομάδα ΠΥΡ ξαναγράφει τους κανόνες στον "Γλάρο" του Τσέχοφ

Η αιχμηρή ματιά της ομάδας ΠΥΡ συναντά την υπαρξιακή ματαιότητα του Τσέχοφ, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της σκηνικής πράξης. Τρεις ηθοποιοί κι ένας μουσικός ζωντανεύουν τον "Γλάρο" στο Θέατρο Θησείον για εννιά μόνο παραστάσεις.

Ο Τάκης Λουκάτος μάς μιλά για τον χοροθεατρικό "Οιδίποδα Τύραννο"

Ο Τάκης Λουκάτος μάς μιλά για τη νέα παραγωγή του Χοροθεάτρου "Μεταμορφώσεις", όπου υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί. Ο "Οιδίπους Τύραννος" κάνει επίσημη πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Αυγούστου στο Θέατρο Αττικού Άλσους "Κατίνα Παξινού".

Η Βασιλική Τρουφάκου σε μια χρονιά εντυπωσιακών μεταμορφώσεων: Πού θα την δούμε;

Από την Ωραία Ελένη στις "Τρωάδες" του Εθνικού Θεάτρου, η Βασιλική Τρουφάκου περνάει αυτόν τον χειμώνα στο Θέατρο "Δημήτρης Χορν". Πρωταγωνιστεί στο "Γκλόρια", μια αιχμηρή, μαύρη σάτιρα για την ανθρωποφαγία των σύγχρονων εργασιακών χώρων.

Η επιθεώρηση - Εγώ θα σας τα πω!

Η νέα επιθεώρηση των Δημήτρη Χαλιώτη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, επιχειρεί να ανανεώσει ένα θεατρικό είδος που παραδοσιακά λειτουργεί ως καθρέφτης της επικαιρότητας και το πετυχαίνει σε ικανοποιητικό βαθμό, μετατρέποντας τη συλλογική δυσφορία σε γέλιο.

Πού θα δούμε τη "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη τον Οκτώβριο;

Η μουσική "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη έρχεται για δύο μοναδικές βραδιές τον Οκτώβριο 2026, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".