Updated | Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" κατεβάζει αυλαία

Η παράσταση με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Αποστόλη Τότσικα κατεβαίνει πρόωρα από τη σκηνή του θεάτρου Αργώ.

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν © Πάτροκλος Σκαφίδας

Update: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του θεάτρου Αργώ, τελικά θα πραγματοποιηθούν κανονικά παραστάσεις κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, δηλαδή από τις 4 έως και τις 14/4.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το θέατρο Αργώ, η συγκινητική παράσταση "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην” που παιζόταν στην Κεντρική Σκηνή του, κατεβάζει πρόωρα αυλαία. Το έργο του Τζεφ Μπάρον, όπου πρωταγωνιστούσαν ο Γιώργος Κωνσταντίνου στον ρόλο ενός μοναχικού Νεοϋορκέζου και ο Αποστόλης Τότσικας στον ρόλο ενός νεαρού που του κάνει τακτικές επισκέψεις ύστερα από ένα ελαφρύ ατύχημα, θα παιζόταν μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28/4). Παρ’ ολ’ αυτά, για λόγους υγείας, κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό. Έτσι, το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην”, που μας συντροφεύει ήδη από τον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, φτάνει στο τέλος του και δεν θα παιχτούν άλλες παραστάσεις του. 

Διαβάστε Επίσης

Στην κριτική του "α” για το  "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην” διαβάζουμε σχετικά με τις ερμηνείες του Γιώργου Κωνσταντίνου και του Αποστόλης Τότσικα: "Κορυφαία η παρουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου, που σηκώνει πάνω του με ενέργεια εφήβου και σοφία ώριμου ηθοποιού το ρόλο του κυρίου Γκρην. Είναι συγκινητικός καθώς ενδύεται το χαρακτήρα ενός ανθρώπου που έχει περιχαρακωθεί πίσω από την αυστηρότητά του, κάτι που του στοίχισε την ίδια του την οικογένεια, για να πετάξει τελικά την πανοπλία του και αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Αποστόλης Τότσικας δεν κατακτάει αμέσως αντίστοιχη άνεση, όμως στην πορεία στέκεται ισότιμα δίπλα στον σπουδαίο συμπρωταγωνιστή του και έχει πολύ ωραίες στιγμές στην ερμηνεία ενός ανθρώπου που η σεξουαλική του ταυτότητα του κόστισε την πατρική απόρριψη. Η μουσική σύνθεση που υπογράφει ο σκηνοθέτης ίσως υπερτονίζει το συναίσθημα, το σκηνικό του Αντώνη Χαλκιά είναι ζεστό και αποτυπώνει με ρεαλιστική διάθεση το χώρο ενός μοναχικού ανθρώπου, παραιτημένου από τη ζωή.” 

Διαβάστε Επίσης

Μιλώντας για τους ηθοποιούς του, ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης είχε εκμυστηρευτεί στο "α": "Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο αυτοί εξαιρετικοί ηθοποιοί, οι οποίοι ήταν οι πρώτες μου επιλογές για τους ρόλους είπαν τόσο άσκεφτα και άμεσα το "ναι” στη συνεργασία αυτή. Θεωρώ τον Αποστόλη έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, με σπάνια αυτοανάφλεξη, νοηματοδότηση και συναισθηματικούς κραδασμούς σπάνιας απόχρωσης. Για τον Γιώργο Κωνσταντίνου τι να πω… με μάγεψε με τη σεμνότητα, τη αέναη νιότη του, τις λεπτεπίλεπτες ποιότητες που βάζει τόσο στο κωμικό όσο και στο συγκινησιακό κομμάτι του έργου"

Με αφορμή το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην”, ο συγγραφέας του έργου, Τζεφ Μπάρον, είχε παρευρεθεί στην παρουσίαση του προγραμματισμού του θεάτρου Αργώ και είχε δηλώσει, ότι του αρέσει να "προσκαλεί” το κοινό με τις δημιουργίες του, πλάθοντας έργα ξεκάθαρα αλλά όχι προφανή.

Τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε ο Μάριος Ράμμος, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Λευτέρης Παυλόπουλος, ενώ βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου και βοηθός σκηνογράφου η Ελεονώρα Καραβανή. Η παραγωγή έγινε από την Non Grata Productions.

Και κάτι τελευταίο: Δείτε εδώ τις παραστάσεις που συνεχίζονται στο θέατρο Αργώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, που έχει αποτραβηχτεί μετά τον θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες, που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν -με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο- συγγενείς.

Αργώ

Ελευσινίων 15

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.