Θέατρο του Νέου Κόσμου: Όλες οι επαναλήψεις που έρχονται τη νέα σεζόν

Ο θεατρικός οργανισμός μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν και ανεβάζει ξανά παραστάσεις που αγαπήθηκαν.

Μια άλλη Θήβα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Επτά παραστάσεις που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη σεζόν θα επαναλάβει το Θέατρο του Νέου Κόσμου το φετινό φθινόπωρο, κάποιες από τις οποίες θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Χώρα και στο Θέατρο Πόρτα.

Στην Κεντρική Σκηνή

Η πρώτη παράσταση που θα ανέβει ξανά στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου είναι η "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η  οποία σημείωσε αλλεπάλληλα sold out μέχρι και το κλείσιμο της προηγούμενης σεζόν. Το έργο αφορά ένα συγγραφέα που συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν με σκοπό να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του, ενώ του προτείνει, επίσης, να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθέτησε το έργο με ζεστασιά και μέτρο, όπως αναφέρει η κριτική του "α", και απέσπασε αξιομνημόνευτες ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές, Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη. (από 2/10)

Διαβάστε αναλυτικότερα την κριτική του "α" εδώ.

Σίρλεϊ
Πάτροκλος Σκαφίδας©
 "Σίρλεϊ"

Επαναλαμβάνεται, επίσης, η "Σίρλεϊ" του Γουίλι Ράσελ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, με την Ελένη Ουζουνίδου στην ερμηνεία του γλυκόπικρου μονολόγου του πολυβραβευμένου συγγραφέα. Πρόκειται για ένα έργο που εξετάζει, από την ελαφριά τους πλευρά, θέματα σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στον γάμο, αλλά και με την αναζήτηση της ταυτότητας του κάθε ανθρώπου. Η Ελένη Ουζουνίδου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου, εμβαθύνει με ενσυναίσθηση και διορατικότητα στην ηρωίδα, επιτυγχάνοντας να αποδώσει την ταυτότητα  μιας γυναίκας που έχει καμουφλάρει τη δυστυχία της πίσω από ένα προσωπείο χαρωπής αφέλειας, έως ότου βρει το θάρρος για το μεγάλο βήμα μπροστά, σύμφωνα με την κριτική του "α". (από 11/10)

Διαβάστε αναλυτικότερα την κριτική του "α" εδώ.

Andy
Πάτροκλος Σκαφίδας©
 "Andy"

Στο Δώμα

Διαβάστε Επίσης

Η εκκεντρική προσωπικότητα του Άντι Γουόρχολ ξεδιπλώνεται ξανά μέσα από τον "Andy" σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγιοπετρίτη Μπογδάνου, με τον Μιλτιάδη Φιορέντζη στον ρόλο του αντισυμβατικού καλλιτέχνη. Η παράσταση διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς στην καλλιτεχνική πορεία του Άντυ Γουόρχολ, ενώ παράλληλα, εστιάζει σε νευραλγικά σημεία της προσωπικής του ζωής, όπως τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Στην παράσταση, ακούγονται οι ηθοποιοί: Νάλια Ζήκου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ιωάννα Νασιοπούλου, Λυδία Τζανουδάκη. (από 2/10)

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
Πάτροκλος Σκαφίδας©
"Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα"

Επιτυχημένο αποδείχτηκε και το στοίχημα της Τζωρτζίνας Λιώση και της Νάνσυς Μπούκλη, που σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν το έργο του σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου "Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα", που έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Η περσινή παράσταση, γεμάτη παράλογους διαλόγους και πολύ χιούμορ, διαδραματίζεται σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα Εκεί δύο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας και προσπαθούν να επικοινωνήσουν, γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Πώς θα ήταν, άμα δεν έφευγαν ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο; (από 12/10)

Κωλόκαιρος
©Patroklos_Skafidas
"Κωλόκαιρος"

Στο Θέατρο Χώρα

Στην Κυψέλη μετακομίζει ο πολυσυζητημένος "Κωλόκαιρος", του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου σε σκηνοθεσία του Γιώργου ΠαλούμπηΣύμφωνα με την κριτική του "α", μια ιδιαίτερη οικογενειακή ιστορία κρύβεται στο νεοελληνικό έργο, που ακολουθεί το ρεύμα του ρεαλιστικού θεάτρου και διαδραματίζεται σε ένα δευτεροκλασάτο σκυλάδικο στην Ελευσίνα. Σκληρές καταστάσεις, χιούμορ, καθημερινή γλώσσα και λούμπεν χαρακτήρες συνιστούν το δραματικό σύμπαν. Ερμηνεύουν οι: Στάθης Σταμουλακάτος, Θάνος Αλεξίου, Βασιλική Διαλυνά, Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. (από 4/10)

Διαβάστε αναλυτικότερα την κριτική του "α" εδώ.

Αυτές που δεν προλάβατε
Δημήτρης Βασδέκης©
"Αυτές που δεν προλάβατε"

Η φεμινιστική κωμωδία "Αυτές που δεν προλάβατε" που παρουσιάστηκε στο ΠΛΥΦΑ την άνοιξη του 2023, μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα. Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, η κωμωδία μιλάει για τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία. Ερμηνεύουν οι: Μαριέλα Δουμπού, Άλκηστις Ζιρώ, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Παναγιώτα Παπαδημητρίου.  Η Άλκηστις Ζιρώ μιλώντας στο "α" ανέφερε ότι "Δεν ήταν σκοπός μας να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν, ή να κάνουμε ένα φεμινιστικό μανιφέστο, θέλαμε αυτές οι τέσσερις φίλες να αφηγηθούν την ιστορία τους, να ακουστούν. Και νομίζω πως έχουν βρει τον κατάλληλο τρόπο". (από 16/10)

Δε Φάιναλ Θολούθιον
Θεόφιλος Τσιμάς©
 "Δε Φάιναλ Θολούθιον"

Στο Θέατρο Πόρτα

Από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού στο Πόρτα έρχεται η παράσταση "Δε Φάιναλ Θολούθιον", στην οποία επτά σύγχρονοι άνθρωποι σταματούν πάνω στις γραμμές ενός τρένου αναμένοντας τον επικείμενο θάνατό τους και επιδίδονται σε μια επείγουσα ενδοσκόπηση. Τη σουρεαλιστική σκηνική σύνθεση, βασισμένη στα ιδιαίτερα κείμενα των Κωστάκη Ανάν και Suyako, σκηνοθετεί ο Σωτήρης Ρουμελιώτης και ερμηνεύει μια δυνατή ομάδα νέων ηθοποιών: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Ερατώ Καραθανάση, Γκαλ Ρομπίσα, Γιάννης Σαμψαλάκης, Ανδρομάχη Μπάρδη, Βάσια Τσιαούση, Ιωάννη Καμπούρη. Ο σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει στο "α" ότι η αγαπημένη του σκηνή είναι εκείνοι όπου οι ηθοποιοί φυσάνε στον αέρα μερικές πλαστικές σακούλες και τις αφήνουν να πέσουν μαλακά στο πάτωμα: ένα τόσο απλό καθημερινό αντικείμενο γίνεται γοητευτικά μαγικό πάνω στη σκηνή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.