Ο "Θερισμός" του Δημήτρη Δημητριάδη στο 104

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου κάνει πρεμιέρα το έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και διανοούμενου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

ΒΙΒΙΑΝ ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ - Θερισμός © Bill Patrick

Στη σκηνή του θεάτρου 104 παρουσιάζεται από τις 24/4 το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Θερισμός”, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι ένας θεατρικός συγγραφέας που δεν χρειάζεται συστάσεις. Από τα έργα του, ξεχωρίζουν ο  "Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας”, η "Λήθη" και φυσικά το εμβληματικό "Πεθαίνω σαν χώρα”, που, αν και γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, παίζεται ακόμη, συγκλονίζοντας και τον σημερινό θεατή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΜΣΑΡΗΣ - Θερισμός
© Bill Patrick
Γιάννης Σιαμσιάρης

Διαβάστε Επίσης

Στον "Θερισμό” του παρακολουθούμε την ιστορία δύο ζευγαριών που έχουν από ένα παιδί και μιας εργένισσας σε κατάσταση κρίσης. Μεταξύ τους μπορείς να έχουν αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, ΄όμως όλοι παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου... "57 αστέρων" όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά "μαυσωλεία" της μπλαζέ ζωής. Χαλαρώνοντας βαριεστημένα, ο Ρουμί και η Ζουζού, ο Ασσούρ και η Λίκρα και η Μπόνα είναι σαν να βουλιάζουν στην κυνική ανία τους. Εκείνοι πιστεύουν ότι γίνονται κοινωνοί του επίγειου Παραδείσου τους, ενώ κατ’ ουσίαν εγκαταβιούν στην προσωπική τους Κόλαση.

ΗΡΩ ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ - Θερισμός
© Bill Patrick
Ηρώ Κισσανδράκη
ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΣΙΔΟΥ - Θερισμός
© Bill Patrick
Έλενα Μαρσίδου

Όμως τα συνεχή, εκνευριστικά και επιθετικά τηλεφωνήματα από τα παιδιά τους και έναν. εραστή τούς φέρνουν σε επαφή με τις αλλόκοτες καταστάσεις που οι ίδιοι έσπειραν, θερίζοντας τώρα τους τοξικούς καρπούς. Κάθε τηλεφώνημα, συνιστά και μια διατάραξη, έτσι που να εκπηγάζει ένας πίδακας, σπάζοντας την πλαδαρότητα της επίπλαστης νιρβάνα: Εν μέσω αυτής της τρομοκρατίας των κινητών, ο αόρατος νεαρός μεξικανός μουσικός του ξενοδοχείου ως Άγγελος Θανάτου παίζει τις μελωδίες του, δίνοντας με τις νότες του μια προσωρινή λύτρωση στους εκφραστές του Πουθενά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ - Θερισμός
© Bill Patrick
Κωνσταντίνος Πασσάς

Η απόλαυση των εξωτικών ποτών, η ηλιοθεραπεία δέρματος και ψυχής, οι φιλοσοφικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, συνθέτουν μια μαύρη κατάσταση – υμνωδία στο ανικανοποίητο, με μότο "η ζωή δεν με αφήνει να ζήσω…".

Στη σκηνή ερμηνεύουν οι Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Έλενα Μαρσίδου, Κωνσταντίνος Πασσάς και η Ηρώ Κισσανδράκη. Τη μουσική υπογράφει ο Παύλος Παυλίδης.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε με ένα κλικ εδώ το viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θερισμός

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο ζευγάρια που έχουν από ένα παιδί και μια εργένισσα σε κατάσταση κρίσης. Τους ενώνει ένα lifestyle απόλαυσης εν μέσω του κενού τους εαυτού. Έχοντας αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου... «57 αστέρων», όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά «μαυσωλεία» της μπλαζέ ζωής. Χαλαρώνοντας βαριεστημένα, ο Ρουμί και η Ζουζού, ο Ασσούρ και η Λίκρα και η Μπόνα είναι σαν να βουλιάζουν στην κυνική ανία τους με τη ψευδαίσθηση ότι γίνονται κοινωνοί του επίγειου Παραδείσου τους, ενώ κατ’ ουσίαν εγκαταβιούν στην προσωπική τους Κόλαση.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με το αριστούργημα του Μπέκετ

Ο καταξιωμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης και το έργο σταθμός του 20ού αι για πρώτη φορά στη σκηνή της Στέγης σε μια μεγάλη συμπαραγωγή του Emillia Romagna Teatro.

Η Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου έρχεται ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Τρεις παραγωγές από την Κύπρο "ταξιδεύουν" αυτόν τον Μάιο στην Αθήνα και τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού.