Πρεμιέρα για την "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Τέρενς Ράτιγκαν στο Αγγέλων Βήμα

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τη μοναξιά, τη συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων έρχονται στο φως υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αλέξιου Κοτσώρη.

Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα

Το έργο του βραβευμένου βρετανού συγγραφέα Τέρενς Ράτιγκαν "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" σε σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη, ανοίγει την νέα καλλιτεχνική περίοδο στο θέατρο Αγγέλων Βήμα και επιστρέφει για δώδεκα μόνο παραστάσεις (από 5/10). Ο σκηνοθέτης συμπρωταγωνιστεί με τους Φωτεινή Τεντολούρη, Τάσο Προβιά, Μαρία Καρακίτσου, Γιώργο Ζώη και Γιάννη Οικονόμου.

Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα

Ένας εγκαταλελειμμένος σύζυγος, μια εγκλωβισμένη γυναίκα κι ένας άνεργος πιλότος της RAF πρωταγωνιστούν με φόντο το μεταπολεμικό Λονδίνο στο έργο του Ράτιγκαν, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους δραματουργούς του 20ού αιώνα. Μια ακραία πράξη της γυναίκας τους φέρνει αντιμέτωπους. Αυτό που -σε πρώτη ματιά- μοιάζει με ερωτικό τρίγωνο, είναι στην ουσία ανατομία μιας κοινωνίας λαβωμένης και εγκλωβισμένης σε ασφυκτικές συμβάσεις. Η μοναξιά, η συναισθηματική στέρηση και το καταπιεσμένο πάθος των συμβάσεων και των κοινωνικών πιέσεων. Πίσω από το προσωπείο των καλών τρόπων, αναδύονται οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι συνέπειες των επιλογών καθώς η ζωή οφείλει να συνεχίζεται.

Βαθιά Γαλάζια Θάλασσα

Το έργο "Βαθιά γαλάζια θάλασσα ("The Deep Blue Sea") θεωρείται το αρτιότερο του διεθνούς φήμης συγγραφέα. Ένα πορτρέτο της βρετανικής κοινωνίας στα μέσα του περασμένου αιώνα, όπου επικρατουσε ο καθωσπρεπισμός, η υποκρισία και η τυφλή αποδοχή των κοινωνικών συμβάσεων. Έργο στην ουσία καλυμμένα αυτοβιογραφικό, βασισμένο στην 10ετή σχέση του συγγραφέα με τον νεαρό ηθοποιό Κένεθ (Κένι) Μόργκαν, ο οποίος τον εγκατέλειψε για έναν άλλον άνδρα, εξ αιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του οποίου οδηγήθηκε στη συνέχεια στην αυτοκτονία. 

Προπώληση μέσω viva.gr 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βαθιά γαλάζια θάλασσα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Στο εμποτισμένο με αυτοβιογραφικά στοιχεία έργο-πορτρέτο του μεταπολεμικού Λονδίνου, η Έστερ αποπειράται να αυτοκτονήσει όταν ο εραστής που ακολούθησε, θυσιάζοντας τον πλούσιο γάμο της, την εγκαταλείπει.

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.