Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Ποιος παίζει που Αθηνόραμα club Προπωλήσεις

"Glossolalia": Χορογραφικός μονόλογος για τον ψυχισμό του γυναικείου χαρακτήρα

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
«Glossolalia
Έχει ενδιαφέρον η ιδέα της Αντωνίας Οικονόμου να χορογραφήσει μία σύνθεση για μία performer σε ένα περιορισμένο χώρο. Η "Glossolalia" είναι ένας χορογραφικός μονόλογος, η εξομολόγηση μιας γυναίκας που διαδραματίζεται σε ένα φάσμα από πολυμέσα και πραγματικότητες. Στην παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η Ξένια Ταμπουρλού "προβολές και ηχητικά τοπία οπτικοποιούν και κάνουν ακουστές τις νοητικές διαδικασίες που βιώνει ο ψυχισμός αυτού του γυναικείου χαρακτήρα. Σε μία προσπάθεια να εξωτερικευτεί η πάλη της. Εκείνη όμως παραμένει. Μία οντότητα που βιώνει την βαρύτητα της κοινωνικο-πολιτικής της ταυτότητας ως αβάσταχτη. Το σώμα της: ένα τοπίο από εμμονές, ηρεμία, αεικινησία, γέλιο και ψιθύρους. Είχε βυθιστεί στην αναμονή και είχε αποφασίσει να περιμένει. Είχε βαλτώσει στη μόνιμη της κατάσταση και έχει επαναστατήσει εναντίον της. Και τώρα: μία εξομολόγηση". Η παράσταση θα παιχτεί 16-22/5 στην ergo collective (Αιγιήδων 31, Κάτω Πετράλωνα, προπώληση ticketservices.gr).

Περισσότερες πληροφορίες

Glossolalia

  • Χορός
  • Διάρκεια: 40 '

Ένας χορογραφικός μονόλογος σε ένα πολυμεσικό περιβάλλον που αντιλαμβάνεται το σώμα ως ένα τοπίο από εμμονές, ηρεμία, αεικινησία, γέλιο και ψιθύρους, το οποίο λυγίζει κάτω από την αβάσταχτη πίεση της κοινωνικοπολιτικής ταυτότητας.

ERGO Collective Space

Αιγίδων 31, Κάτω Πετράλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ragada": Μια περφόρμανς για τη μητρότητα και τη δημιουργία ανεβάζει ο Μάριο Μπανούσι

Ο περφόρμερ και σκηνοθέτης παρουσιάζει ένα pop-up παραμύθι εμπνευσμένο από τις παιδικές του μνήμες στην Αλβανία και τη μορφή της μητέρας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2022

Το σίκουελ του Waste/d Pavilion ανοίγει μια συζήτηση τέχνης-πολιτικής

Ο Oliver Ressler παρουσιάζει το "Assets Must be Stranded" στο State of Concept Athens, όπου θα διεξαχθούν παράλληλα καλλιτεχνικά εργαστήρια και σχετικές δράσεις.

Εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Θέατρο στο Μουσείο: Διαγωνισμός συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων

Παράταση για τον διαγωνισμό με τίτλο "Ιστορίες Μετακίνησης" που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με πηγή έμπνευσης τις συλλογές και την ιστορία επιλεγμένων πολιτιστικών χώρων.

Την "Πανούκλα" του 2022 αναζητά η Πηνελόπη Φλουρή και η ομάδα Abnormal

Με όχημα το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμί, η θεατρική ομάδα έρχεται στο Μπάγκειον και φωτογραφίζει τον παράλογο σύγχρονο κόσμο μας και την ανθρώπινη προσπάθεια για προσωπική ελευθερία.

Η Creo Dance Company χορεύει με το οικείο και το ανοίκειο

Η ομάδα σύγχρονου χορού της Πωλίνας Κρεμαστά έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο με τη νέα της δουλειά μόνο για έξι παραστάσεις.

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics τιμά τον Γιάννη Οικονομίδη

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη αλλά και άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ένατης τέχνης ετοιμάζει το ψηφιακό μουσείο.