"Glossolalia": Χορογραφικός μονόλογος για τον ψυχισμό του γυναικείου χαρακτήρα

«Glossolalia
Έχει ενδιαφέρον η ιδέα της Αντωνίας Οικονόμου να χορογραφήσει μία σύνθεση για μία performer σε ένα περιορισμένο χώρο. Η "Glossolalia" είναι ένας χορογραφικός μονόλογος, η εξομολόγηση μιας γυναίκας που διαδραματίζεται σε ένα φάσμα από πολυμέσα και πραγματικότητες. Στην παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η Ξένια Ταμπουρλού "προβολές και ηχητικά τοπία οπτικοποιούν και κάνουν ακουστές τις νοητικές διαδικασίες που βιώνει ο ψυχισμός αυτού του γυναικείου χαρακτήρα. Σε μία προσπάθεια να εξωτερικευτεί η πάλη της. Εκείνη όμως παραμένει. Μία οντότητα που βιώνει την βαρύτητα της κοινωνικο-πολιτικής της ταυτότητας ως αβάσταχτη. Το σώμα της: ένα τοπίο από εμμονές, ηρεμία, αεικινησία, γέλιο και ψιθύρους. Είχε βυθιστεί στην αναμονή και είχε αποφασίσει να περιμένει. Είχε βαλτώσει στη μόνιμη της κατάσταση και έχει επαναστατήσει εναντίον της. Και τώρα: μία εξομολόγηση". Η παράσταση θα παιχτεί 16-22/5 στην ergo collective (Αιγιήδων 31, Κάτω Πετράλωνα, προπώληση ticketservices.gr).

Περισσότερες πληροφορίες

Glossolalia

  • Χορός
  • Διάρκεια: 40 '

Ένας χορογραφικός μονόλογος σε ένα πολυμεσικό περιβάλλον που αντιλαμβάνεται το σώμα ως ένα τοπίο από εμμονές, ηρεμία, αεικινησία, γέλιο και ψιθύρους, το οποίο λυγίζει κάτω από την αβάσταχτη πίεση της κοινωνικοπολιτικής ταυτότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρόσκληση για την Πολιτιστική Επιχορήγηση δράσεων σύγχρονου πολιτισμού από το ΥΠΠΟΑ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης εκδηλώσεων πολιτιστικών φορέων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"Έκτο πάτωμα": Μιούζικαλ-θρύλος ελληνικής κοπής

Με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τους χαρακτήρες του Αλφρέντ Ζερί που μετέγραψε στην ελληνική πραγματικότητα ο Γιώργος Βάλαρης, αυξάνεται η προσμονή για την πρεμιέρα του θρυλικό έργου "Το έκτο πάτωμα" στο Ακροπόλ.

Ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου συνεχίζεται με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Με μια αλλαγή στην υποκριτική ομάδα συνεχίζεται η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, με τον ίδιο να αντικαθιστά τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

"Η κυρία δεν πενθεί": Το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μουρσελά

Ο Σωτήρης Τσόγκας σκηνοθετεί και μοιράζεται τη σκηνή με τη Μαίρη Ραζή και τέσσερις ακόμη ηθοποιούς στο σατιρικό έργο που καθρεφτίζει τη σύγχρονη εποχή.

Θεατρικές πρεμιέρες: Έξι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε έξι από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 8 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

"Ρέκβιεμ" στο Άττις με τις Σοφία Χιλλ και Αγλαϊα Παππά

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί δυο ακαταμάχητες πρωταγωνίστριες τη Σοφία Χιλλ και την Αγλαϊα Παππά στο "Ρέκβιεμ".