«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Ένα αγαπημένο παραμύθι για όλη την οικογένεια ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Παλλάς.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Η «Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο Θέατρο Παλλάς από τους συντελεστές της υπερπαραγωγής «Δον Κιχώτης», που συνεπήρε την περσινή χρονιά μικρούς και μεγάλους. Η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό, υπογράφει σκηνοθετικά την θεατρική διασκευή του λογοτεχνικού αριστουργήματος από τον διακεκριμένο ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Το κλασικό έργο που έχει διασκευαστεί πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική θεατρική σκηνή επιστρέφει με ένα ξεχωριστό καστ που μας εκπλήσσει. Ο Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του αγαθού και καλόκαρδου Κουασιμόδου και η Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της μαγευτικής Εσμεράλδας είναι ένα απροσδόκητο δίδυμο, που σίγουρα θέλουμε να δούμε. Η παράσταση, διατηρώντας την ουσία και το ύφος του πρωτότυπου, προσεγγίζει με συγκίνηση, χιούμορ, ευαισθησία και πολύ τραγούδι, την διαχρονική θεματολογία του Ουγκώ, ενώ την προσαρμόζει στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές συνιστώσες. Τα θέματα του μεγάλου συγγραφέα όπως η διαφορετικότητα, οι κοινωνικές διακρίσεις, ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες της εξουσίας που χειραγωγούν έμμεσα τον απλό άνθρωπο, και βέβαια ο αγνός και ανιδιοτελής έρωτας που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και την ουσιαστική αγάπη, αποδίδονται με απλό τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να παρακολουθούν την παράσταση με ενδιαφέρον και να αντιλαμβάνονται το ηθικό δίδαγμα μίας πανανθρώπινης ιστορίας όπως αυτής.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς - εικόνα 1

Το καστ συμπληρώνουν οι Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Συμεωνίδης, Κώστας Μαγκλάρας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος καθώς κι ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών. Ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανώλης Παντελιδάκης.

i Η Παναγία των Παρισίων | Από 3 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 | Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 | 21 0321 3100 | Προπώληση: 211 800 51 41, μέσω viva.gr και athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δύο αουτσάιντερ ηρωίδες που, ακριβώς γι’ αυτό, έχουν ενδιαφέρον

Δύο παραστάσεις μιλούν για το queer και δείχνουν πώς η διαφορετικότητα γίνεται καθημερινή πράξη αντοχής, ταυτότητας και ελευθερίας στη σκηνή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

ODD 2026 – Onassis Dance Days: Το χορευτικό ραντεβού που περιμένουμε πάντα

Από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται ξανά σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο χορό. Το ODD 2026 – Onassis Dance Days επιστρέφει, εστιάζοντας στο "οικείο και το ανοίκειο": την καταγωγή, την οικογένεια, τις γνωστές και άγνωστες σχέσεις, αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες που γεννιούνται μέσα από το σώμα και την κίνηση. Η προπώληση μόλις άνοιξε.

Ανοιχτή συζήτηση: Ο Κοεμτζής τότε – οι Κοεμτζήδες σήμερα

Με αφετηρία την παράσταση "Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή", ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από ένα έγκλημα. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της εγκληματολογίας, της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, επιχειρώντας να συνδέσουν την τέχνη με την κοινωνική πραγματικότητα.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα άπαιχτο έργο του Έλληνα ποιητή και πεζογράφου Νάνου Βαλαωρίτη καταφθάνει στη σκηνή Ωμέγα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Συγκινητική παράσταση, με συναισθηματική φόρτιση και δραματικές εντάσεις, πάνω στο έργο του Μαρκ Μέντοφ για τη σύγκρουση δύο κόσμων και την ανάγκη επικοινωνίας. | Powered by Uber

Τα χρόνια

Η θεατρική διασκευή του εμβληματικού βιβλίου της Γαλλίδας νομπελίστριας Ανί Ερνό ζωντανεύει ως μια πολυφωνική, βαθιά συγκινητική παράσταση γυναικείας εμπειρίας, πολιτικής συνείδησης και συλλογικής αφήγησης. | Powered by Uber

Τζόνι μπλε

Ο Γιώργης Τσουρής μας παρέδωσε ένα έργο δυνατό και καθηλωτικό, που αφορά όλες τις ηλικίες: ωμό, ανεπιτήδευτο χιούμορ, ρεαλισμός που πείθει και ερμηνείες εξαιρετικές, συνθέτουν μια παράσταση που σε κρατάει σε αγωνία και συγκίνηση. | Powered by Uber