«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Ένα αγαπημένο παραμύθι για όλη την οικογένεια ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Παλλάς.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Η «Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο Θέατρο Παλλάς από τους συντελεστές της υπερπαραγωγής «Δον Κιχώτης», που συνεπήρε την περσινή χρονιά μικρούς και μεγάλους. Η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό, υπογράφει σκηνοθετικά την θεατρική διασκευή του λογοτεχνικού αριστουργήματος από τον διακεκριμένο ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Το κλασικό έργο που έχει διασκευαστεί πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική θεατρική σκηνή επιστρέφει με ένα ξεχωριστό καστ που μας εκπλήσσει. Ο Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του αγαθού και καλόκαρδου Κουασιμόδου και η Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της μαγευτικής Εσμεράλδας είναι ένα απροσδόκητο δίδυμο, που σίγουρα θέλουμε να δούμε. Η παράσταση, διατηρώντας την ουσία και το ύφος του πρωτότυπου, προσεγγίζει με συγκίνηση, χιούμορ, ευαισθησία και πολύ τραγούδι, την διαχρονική θεματολογία του Ουγκώ, ενώ την προσαρμόζει στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές συνιστώσες. Τα θέματα του μεγάλου συγγραφέα όπως η διαφορετικότητα, οι κοινωνικές διακρίσεις, ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες της εξουσίας που χειραγωγούν έμμεσα τον απλό άνθρωπο, και βέβαια ο αγνός και ανιδιοτελής έρωτας που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και την ουσιαστική αγάπη, αποδίδονται με απλό τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να παρακολουθούν την παράσταση με ενδιαφέρον και να αντιλαμβάνονται το ηθικό δίδαγμα μίας πανανθρώπινης ιστορίας όπως αυτής.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς - εικόνα 1

Το καστ συμπληρώνουν οι Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Συμεωνίδης, Κώστας Μαγκλάρας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος καθώς κι ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών. Ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανώλης Παντελιδάκης.

i Η Παναγία των Παρισίων | Από 3 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 | Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 | 21 0321 3100 | Προπώληση: 211 800 51 41, μέσω viva.gr και athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί το "Τζένη Τζένη" και η προπώληση ξεκίνησε

Στις 23 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα η μεγάλη θεατρική παραγωγή που ετοιμάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με εκλεκτούς καλλιτέχνες και η προπώληση μόλις ξεκίνησε. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

"Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" στο Θέατρο Πορεία: Η Νάντια Κοντογεώργη ενσαρκώνει 26 φωνές σε ένα σώμα

Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams κάνει σήμερα πρεμιέρα και στην Αθήνα, μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο West End και το Broadway.

"Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν": Ένας μαραθώνιος ανθρώπινης αντοχής στο θέατρο Εν Αθήναις

Το έργο των Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη, βασισμένο στη νουβέλα του Horace McCoy, συνεχίζεται στο θέατρο Εν Αθήναις μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών.

"Φάλσταφ": Η επιστροφή μιας... "very british" παραγωγής στη Λυρική

Η επιτυχημένη παραγωγή του "Φάλσταφ" επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή και την "Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος" για 6 παραστάσεις.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (09-13/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 13 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Έλλη Τρίγγου: "Η πίστη δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ποιος τη διαχειρίζεται"

Από τη μοιραία "Λόλα" στην αγία "Αθανασία", η Έλλη Τρίγγου κινείται ανάμεσα στον ερωτισμό και την πίστη. Με αφορμή το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη που ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου-Μαριάννα Τόλη", μιλά για εξουσία, χειραγώγηση και την ανθρώπινη ανάγκη να πιστεύουμε.

Δημήτρης Τάρλοου: 40 χρόνια θέατρο

4 δεκαετίες καλλιτεχνικής διαδρομής συμπληρώνει φέτος ο Δημήτρης Τάρλοου, ενώ η εταιρεία Δόλιχος που ίδρυσε κοντεύει τις τρεις — μια πορεία ισχυρής παρουσίας, που γεφυρώνει το κλασικό με το σύγχρονο.