«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Ένα αγαπημένο παραμύθι για όλη την οικογένεια ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Παλλάς.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς

Η «Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο Θέατρο Παλλάς από τους συντελεστές της υπερπαραγωγής «Δον Κιχώτης», που συνεπήρε την περσινή χρονιά μικρούς και μεγάλους. Η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό, υπογράφει σκηνοθετικά την θεατρική διασκευή του λογοτεχνικού αριστουργήματος από τον διακεκριμένο ποιητή Στρατή Πασχάλη.

Το κλασικό έργο που έχει διασκευαστεί πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική θεατρική σκηνή επιστρέφει με ένα ξεχωριστό καστ που μας εκπλήσσει. Ο Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του αγαθού και καλόκαρδου Κουασιμόδου και η Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της μαγευτικής Εσμεράλδας είναι ένα απροσδόκητο δίδυμο, που σίγουρα θέλουμε να δούμε. Η παράσταση, διατηρώντας την ουσία και το ύφος του πρωτότυπου, προσεγγίζει με συγκίνηση, χιούμορ, ευαισθησία και πολύ τραγούδι, την διαχρονική θεματολογία του Ουγκώ, ενώ την προσαρμόζει στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές συνιστώσες. Τα θέματα του μεγάλου συγγραφέα όπως η διαφορετικότητα, οι κοινωνικές διακρίσεις, ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες της εξουσίας που χειραγωγούν έμμεσα τον απλό άνθρωπο, και βέβαια ο αγνός και ανιδιοτελής έρωτας που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και την ουσιαστική αγάπη, αποδίδονται με απλό τρόπο έτσι ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να παρακολουθούν την παράσταση με ενδιαφέρον και να αντιλαμβάνονται το ηθικό δίδαγμα μίας πανανθρώπινης ιστορίας όπως αυτής.

«Η Παναγία των Παρισίων» έρχεται στο Παλλάς - εικόνα 1

Το καστ συμπληρώνουν οι Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Συμεωνίδης, Κώστας Μαγκλάρας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος καθώς κι ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών. Ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανώλης Παντελιδάκης.

i Η Παναγία των Παρισίων | Από 3 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 | Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 | 21 0321 3100 | Προπώληση: 211 800 51 41, μέσω viva.gr και athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για "Τη Δημοπρασία"

Το μονόπρακτο "Η Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη συνεχίζει για λίγο ακόμα στη σκηνή με τον Αργύρη Μπακιρτζή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η "Φώκια" – Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα

Ο Βλάσης Πασιούδης πρωταγωνιστεί σε ένα συγκινητικό, ονειρικό ταξίδι πατέρα και γιου, όπου η μνήμη και η ζωή συναντούν τη λύτρωση.

"Βροχή τα βέλη" με τον Στράτο Τζώρτζογλου: μια εξομολόγηση στη σκηνή

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του, το έργο "Βροχή τα βέλη" έρχεται στο Calderone Art Space, με τον Στράτο Τζώρτζογλου σε μια τρυφερή, ανθρώπινη εξομολόγηση για την αγάπη, τη ματαίωση και την ανάγκη για συγχώρεση.

"Αστόρια": Μια νέα, μεγάλη παραγωγή καταφθάνει στο Παλλάς

Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση της νέας παραγωγής "Αστόρια", σε πρωτότυπο κείμενο Κωνσταντίνου Σαμαρά και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου και τις ζωές των Ελλήνων μεταναστών.

Ολοκληρώνονται λίγο πριν το Πάσχα "Οι απόντες" του Βασίλη Κατσικονούρη

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις, τέσσερις Παρασκευές Απο-Χαιρετισμών, στις 20, 27 Φεβρουαρίου και 6, 13 Μαρτίου 2026, στις 21:00, στο Θέατρο Σταθμός.

"Surriento – Ο Κόσμος Ξανά": Δεύτερη παράταση για το δυστοπικό έργο του Θανάση Τριαρίδη

Oι παραστάσεις του έργου "Surriento – Ο Κόσμος Ξανά" στο θέατρο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον παρατείνονται. Το έργο σκηνοθετεί η Έφη Μεράβογλου και πρωταγωνιστούν η Ιωάννα Πηλιχού και ο Στέλιος Πετράκης.

Παρατείνονται οι παραστάσεις της "Αλεξάνδρειας" του Φωκά Ευαγγελινού στο Θέατρο Παλλάς

Μέσα από την ιστορία της Άννας, μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της, ξεδιπλώνεται η Αλεξάνδρεια των Ελλήνων της δεκαετίας του ’30.