Jukebooks.gr: Τα top 5 audiobooks που πρέπει να ακούσετε

Η νεοσύστατη συνδρομητική πλατφόρμα ηχητικών βιβλίων JukeBooks κρύβει αμέτρητους λογοτεχνικούς θησαυρούς. Διαλέξαμε 5 από τους καλύτερους και σας τους προτείνουμε.

Jukebooks

Το JukeBooks μπήκε στη ζωή μας πριν λίγους μήνες και κατάφερε να "εφεύρει", κατά κάποιον τρόπο, τον χρόνο για όσους δεν είχαν μέχρι πρότινος, ώστε να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο ή ακόμα και για εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν για πρώτη φορά την ιδέα της ακρόασης.

Η πλατφόρμα μάς δίνει τη δυνατότητα να ακούσουμε τον τίτλο της επιλογής μας - ανάμεσα στα 500 διαθέσιμα audiobooks που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών και μη βιβλίων - όση ώρα κάνουμε (και) κάτι άλλο, αδιαμφισβήτητα ενσωματώνοντας με αυτόν τρόπο τον κόσμο των audiobooks στην καθημερινότητά μας, με μεγάλη επιτυχία. Με τα audiobooks, η ανάγνωση γίνεται πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη εμπειρία και δεν απαιτεί τόσο μεγάλη συγκέντρωση όσο η ανάγνωση ενός φυσικού βιβλίου. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας βιβλίο μαγειρεύοντας, κάνοντας μια βόλτα ή ακόμα και ενώ αθλείστε.

Επισκεφθείτε λοιπόν, τον συναρπαστικό κόσμο του JukeBooks και πάρτε ιδέες για τον επόμενο τίτλο που θα ακούσετε. Κι αν δεν είστε σίγουροι τι να πρωτοδιαλέξετε, αυτά είναι τα 5 δημοφιλέστερα σε ακρόαση audiobooks της πλατφόρμας, από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, που αξίζει να ακούσετε. 

"Το Πράσινο Σημειωματάριο"

Το πράσινο σημειωματάριο

Όλοι λένε ψέματα για τη ζωή τους. Τι θα γινόταν όμως αν μοιραζόσουν την αλήθεια; Αυτή είναι η ερώτηση που γράφει σ’ ένα "Πράσινο Σημειωματάριο" με την επιγραφή "Το πείραμα της αυθεντικότητας" ο Τζούλιαν Τζεσόπ, ένας εκκεντρικός ζωγράφος εβδομήντα εννέα ετών. Αφήνει το τετράδιο στο καφέ της Μόνικα στην Οδό Φούλαμ πυροδοτώντας έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξει τις ζωές των έξι πρωταγωνιστών. Στο σημειωματάριο αυτό ο καθένας τους θα αποκαλύψει τις ενδόμυχες αλήθειες και επιθυμίες του και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους θα ανακαλύψουν όλοι τη δύναμη αλλά και τον κίνδυνο της ειλικρίνειας. Ακούστε το με την εξαιρετική φωνή του Γιάννη Παπαδάτου.

"Ανάμεσα σε ηλίθιους"

Ανάμεσα σε ηλίθιους

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα; Δεν είστε ο μόνος. Ο Τhomas Erikson στο "Ανάμεσα σε ηλίθιους" μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας. Ο Θάνος Χρόνης αφηγείται αυτό το κορυφαίο audiobook αυτοβελτίωσης.

"Η Καμαριέρα"

Η καμαριέρα

"Η Καμαριέρα" διερευνά τι σημαίνει να είσαι ίδιος με όλους τους άλλους και ταυτόχρονα ολότελα διαφορετικός – και αποκαλύπτει ότι όλα τα μυστήρια λύνονται, όταν ακούς την καρδιά. Το μεγαλύτερο μυστήριο όμως είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι – και η αλήθεια δεν είναι πάντα ασπρόμαυρη: συχνά την ανακαλύπτεις στις πιο βρόμικες, πιο γκρίζες περιοχές ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο. Ακούστε το στο JukeBooks με την υπέροχη φωνή της Ειρήνης Μπαλτά.

"Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;"

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ

Ξεκινώντας από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Archaeostoryteller, ένα project Επικοινωνίας της Επιστήμης, "σπάει τους κανόνες" και φέρνει την αρχαιολογία στο ευρύ κοινό με εύθυμο τρόπο. Το "Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;" παρουσιάζει ολόκληρη την ελληνική αρχαιότητα, από τη βαθιά προϊστορία μέχρι το τέλος της. Μια απολαυστική διαδρομή στις πιο μεγάλες στιγμές αλλά και στις πιο μικρές ιστορίες ανθρώπων της ελληνικής αρχαιότητας, η οποία, ακόμη κι αν δεν χωράει στο ασανσέρ, χωράει σίγουρα στη φαντασία μας. Ακούστε το με τη φωνή του ίδιου του συγγραφέα.

"Το Κουτί"

Το κουτί

Το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας µε πρωταγωνιστές την αστυνοµικό Μίνα Νταµπίρι και τον πνευµατιστή Βίνσεντ Βάλντερ Σπαθιά διαπερνάνε ένα ξύλινο κουτί και το πτώµα µιας γυναίκας που βρίσκεται µέσα του. Η αστυνοµία αναρωτιέται: Πρόκειται για ένα µαγικό κόλπο που πήγε στραβά ή για µια ειδεχθή δολοφονία; Η Ανδρομάχη Μαρκοπούλου αφηγείται "Το Κουτί", ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που θα σας κόψει την ανάσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.