Η Monumenta γιορτάζει τα 20 χρόνια δράσης της με έναν διαγωνισμό φωτογραφίας

Φωτογραφίστε και στείλτε 5 έγχρωμες φωτογραφίες στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Monumenta με θέμα "Ανακαλύπτοντας τα κτήρια του Μεσοπολέμου σε Ελλάδα και Κύπρο".

AFISA DIAGWNISMOS FOTOGRAFIAS

Κτήρια σε πόλεις και οικισμούς, κάθε χρήσης, που κτίστηκαν την περίοδο του Μεσοπολέμου  1918-1939 είναι το θέμα του διαγωνισμού. Στόχος η γνωρμία και η ανάδειξη του μοναδικού αυτού αρχιτεκτονικού αποθέματος που δυστυχώς βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, λόγω των συνεχών κατεδαφίσεων. Την περίοδο του Μεσοπολέμου σχεδιάστηκαν σε γενικές γραμμές κτήρια με εκλεκτικιστικά και του Μοντέρνου Κινήματος χαρακτηριστικά και κτίστηκαν με το νέο υλικό, το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Φωτογραφίστε τα και στείλτε πέντε έγχρωμες φωτογραφίες στον φωτογραφικό διαγωνισμό της Monumenta, που γιορτάζει εφέτος 20 χρόνια δράσης. Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το θέμα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο monumentaphoto@gmail.com

Χρονική περίοδος διαγωνισμού: 10 Ιουνίου - 10 Οκτωβρίου 2026

AFISA DIAGWNISMOS FOTOGRAFIAS

Όροι Συμμετοχής:

  • Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν κάτοικοι Ελλάδας, Κύπρου και εξωτερικού.
  • Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι πέντε φωτογραφίες ενός κτηρίου, δύο γενικές του κτηρίου (να φαίνεται ολόκληρο), δύο λεπτομέρειες του κτηρίου και μία με ελεύθερο θέμα (ασπρόμαυρη, αφαιρετική, νυχτερινή κ.λπ.).
  • Οι φωτογραφίες, αφορούν μόνο τις εξωτερικές όψεις των κτηρίων, να είναι καλής ποιότητας, να έχουν χαρακτήρα τεκμηρίωσης και να μην είναι αποτέλεσμα σύνθεσης.
  • Οι διαστάσεις των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι σε ανάλυση 3 MB (2500 pixels το λιγότερο η μεγάλη πλευρά και 150 PPI) η κάθε μια. Μαζί με τις φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν τα ακόλουθα στοιχεία σε αρχείο Microsoft Word ή παρόμοιο:
  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Νομός/Δήμος/Οικισμός/Οδός κτηρίου
  3. Ιστορικά στοιχεία του κτηρίου (αν είναι γνωστά)
  • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και να σταλούν με mail στη διεύθυνση monumentaphoto@gmail.com
  • Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι ονοματισμένες με λατινική γραφή ως εξής: Επίθετο_Δύο πρώτα γράμματα ονόματος, με το διακριτικό Gen/Lept/El_αύξων αριθμός (Gen=Γενική, Lept=Λεπτομέρεια, El=Ελεύθερο θέμα π.χ. Papadopoulos_Ko_Gen_1 Papadopoulos_Ko_Gen_2 Papadopoulos_Ko_Lept_1 Papadopoulos_Ko_Lept_2 Papadopoulos_Ko_El

Βραβεία

Τρία (3) βραβεία και επτά (7) έπαινοι που συνοδεύονται με δώρα βιβλία.

Ο διαγωνισμός γίνεται με την υποστήριξη του εκδοτικού οίκου Μέλισσα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Art project space, πριν κλείσει για καλοκαίρι, προσφέρει λίγες ακόμα "Σταγόνες Δροσιάς"

Με μια επίσκεψη στον χώρο της γκαλερί μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε προορισμούς διαφορετικούς, καλοκαιρινούς ξεφεύγοντας λίγο από τον καύσωνα της πόλης κα την βουή της καθημερινότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/06/2026

Αποκαταστάθηκε και ανοίγει ξανά το ιστορικό Μπέη Χαμάμ στη Θεσσαλονίκη

Το παλαιότερο χαμάμ της Θεσσαλονίκης και μεγαλύτερο οθωμανικό λουτρό στην Ελλάδα αποδόθηκε στο κοινό ως νέος χώρος πολιτισμού, μετά από έργο 1,5 εκατ. ευρώ.

Εννοιών Μετουσίωση: Η πρώτη ατομική έκθεση της Αθηνάς Κηλίφη

Στην γκαλερί Andie Art τα έργα της Αθηνάς Κηλίφη κινούνται ανάμεσα στη ζωγραφική, τη φιλοσοφική αναζήτηση και τον εσωτερικό διάλογο.

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο παρουσίασαν το βιβλίο τους

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, τονίζοντας τη σημασία τού να είσαι "παρών", ενώ τις σκέψεις του μοιράστηκε και ο Γιάννης.

Στο Γυμναστήριο η Βερένα Κέσσλερ χτίζει (σπλάτερ) κορμί

Το βιβλίο της Γερμανίδας συγγραφέα από τις εκδόσεις Δώμα τρολάρει την αυτοβελτίωση και τον έλεγχο της εικόνας μας σε σημείο… "Substance"

Πώς το Μουσείο Γουλανδρή επενδύει στο αύριο με σύμμαχο τον Mattias Klum

Το Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μέσω και της συνεργασίας του με τον Mattias Klum ξεδιπλώνεται ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον, με νέες δράσεις που φέρνουν τη φύση, την επιστήμη και το κοινό πιο κοντά.

"Η Ξεγνοιασιά του Θέρους": Μια έκθεση αφιερωμένη στο "Ελληνικό καλοκαίρι"

26 σύγχρονοι εικαστικοί εμπνέονται από το φως και την ανεμελιά του ελληνικού καλοκαιριού, μεταμορφώνοντας το Ίδρυμα Τσιχριτζή σε μια καλοκαιρινή απόδραση μέσα στην πόλη.