Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση «Dessert».

'Φιγούρα', Δημήτρης Κούκος 'Φιγούρα', Δημήτρης Κούκος

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, η Sianti Gallery προσκαλεί το κοινό σε μια ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη και την κοινωνική προσφορά, με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Από τις 12:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδοχικές δράσεις στον χώρο της γκαλερί. Το πρόγραμμα ανοίγει με ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση "Dessert”, κατά την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο εικαστικό σύμπαν του Νίκου Σίσκου μέσα από μια ζωντανή αφήγηση. Συνοδοιπόροι στην ξενάγηση θα είναι ο επιμελητής της έκθεσης Γιώργος Μυλωνάς και ο ζωγράφος Βασίλης Πέρρος, παρουσία του καλλιτέχνη.

Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση τριών μοναδικών μικρών ζωγραφικών έργων υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα", επισφραγίζοντας για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη σταθερή δέσμευση της Sianti Gallery στην κοινωνική προσφορά.
Τα έργα έχουν προσφερθεί αφιλοκερδώς από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Δημήτρη Κούκο, Θανάση Λάλα και Μανώλη Χάρο, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στη Sianti Gallery, παρουσία των καλλιτεχνών καθώς και εκπροσώπου του Συλλόγου "Ελπίδα".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν λαχνούς αξίας 10€ και να συμμετάσχουν στη δράση έως και την ημέρα της κλήρωσης, ενισχύοντας έμπρακτα το έργο του Συλλόγου και διεκδικώντας ένα από τα τρία προσφερόμενα έργα τέχνης.

Η ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 14:00 με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Sianti Gallery, σε εορταστικό κλίμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
12/02/2026

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά μέσα από τα έργα μιας έκθεσης ζωγραφικής

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που αποκαλείται και "Γιορτή της Άνοιξης" είναι η πιο σημαντική, παραδοσιακή, εθνική γιορτή στην Κίνα.

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.

Θεματικές ξεναγήσεις σε ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια της Αθήνας

Για τρεις Παρασκευές, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, η ιστορία του εργοστασίου ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.

Ξενάγηση για τους αθέατους πρωταγωνιστές της Εθνικής Πινακοθήκης

Μέσα από τις μόνιμες συλλογές ξεναγούμαστε στις ιστορίες των ανθρώπων που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης.