Ο Φεβρουάριος φέρνει στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου πολλές αφορμές για επίσκεψη: εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρο και μουσική.
Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης εγκαινιάζει την έκθεση "Ειρήνη Απέργη: αρχείο | έπιπλο & διακόσμηση | ζωγραφική", σε επιμέλεια της Ευγενίας Αλεξάκη. Η έκθεση χαρτογραφεί κομβικούς σταθμούς του εικαστικού έργου της Ειρήνης Απέργη (1921-1994), από τους πρώιμους πειραματισμούς της στη γεωμετρική αφαίρεση έως τις πληθωρικές επιτοίχιες συνθέσεις, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζονται σχέδια επίπλων και έγχρωμες υδατογραφίες με προτάσεις επίπλωσης και εσωτερικής διαρρύθμισης, που αναδεικνύουν μια έως σήμερα παραγνωρισμένη όψη της επαγγελματικής της πορείας.
Οι θεματικές ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται στην Εθνική Πινακοθήκη και στα παραρτήματά της, ενισχύοντας την ενεργή συμμετοχή του κοινού και τη βιωματική προσέγγιση της καλλιτεχνικής εμπειρίας.
Η Εθνική Γλυπτοθήκη θα φιλοξενήσει μια σειρά παραστάσεων του θεατρικού έργου Μήδεια Έξοδος ΙΙΙ του Κωνσταντίνου Χατζή, σε μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη. Παράλληλα συνεχίζεται το μουσικό πρόγραμμα Ζωγράφοι και Συνθέτες στον Ίδιο Χρόνο με τους Athens Classical Players και τη συναυλία Η Αγία Οικογένεια – 18ος αι., αναδεικνύοντας τον γόνιμο διάλογο ανάμεσα στη μουσική και τα έργα της μόνιμης συλλογής της ΕΠΜΑΣ.