Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" περνά σε διεθνή τροχιά, προσκαλώντας το κοινό σε έναν δημιουργικό διάλογο που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της Αθήνας. Το Art Showroom Nyfadopoulos συνεργάζεται με την Posner Fine Art από το Λος Άντζελες, προσφέροντας την εμπειρία της έκθεσης και διαδικτυακά μέσω της Artsy, της παγκόσμιας πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί επιλεγμένες γκαλερί, μουσεία και οίκους δημοπρασιών.
Όπως εξηγεί ο γλύπτης και συνδιοργανωτής της έκθεσης, Αναστάσιος Νυφαδόπουλος:
"Στόχος μας είναι η ‘Τέχνη για το εδώ και τώρα’ να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός που φέρνει σε δημιουργικό διάλογο καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και γενιές, με κοινό άξονα την αποτύπωση της σύγχρονης πραγματικότητας. Από εφήβους δημιουργούς έως καλλιτέχνες εβδομήντα ετών, συνυπάρχουν φωνές που διαμορφώνουν ένα πολυεπίπεδο αφήγημα, σπάνιο για τα δεδομένα της εποχής. Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός νέου, κοινωνικά συνειδητού ρεύματος σύγχρονης τέχνης. Η συνεργασία μας με την Posner Fine Art ενισχύει ουσιαστικά τη διεθνή απήχηση αυτής της ενέργειας".
Τα εγκαίνια της έκθεσης προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών κάθε ηλικίας, ενώ η ανταπόκριση του κοινού οδήγησε τους διοργανωτές να παρατείνουν τη διάρκεια της έκθεσης έως τις 25 Ιανουαρίου 2026, δίνοντας σε ακόμη περισσότερους θεατές την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά αυτήν τη μοναδική εμπειρία.

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα καλλιτεχνών διαφορετικών γενεών και τεχνικών, δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε τοπικές και διεθνείς φωνές. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι οι:
Αθανασιάδης Θάνος, Αλμαλιώτης Θεόδωρος, Αραβίδης Γιώργος, Αρσενίδου Έλενα, Βολανάκη Γιούλη, Bridgeman Cameron, Γιαννοπούλου Άννα, Γκίζα Χριστίνα, Ιωαννίδη Ιωάννα, Καραμολέγκου Έλενα, Καπνιστή Μυρτώ, Καψουλή Φωτεινή, Kersh Daniel, Κολάτση Μαρία, Kris Tsatala, Κουκουλά Μαρία Ιωάννα, Κύρτσου Ελένη, Λαγάκου Νέλλη, Λιάπης Πάνος, Μαντζούκα Αντωνία, Μαραθού Ελένη, Μαυρουδέας Νίκος, Μητσόπουλος Πάνος, Μπαντήλα Ουρανία, Nemeth Athena, Νίκα Γεωργία, Νυφαδόπουλος Αναστάσιος, Μακρυδημήτρη Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Μιμή, Παπακωνσταντίνου Αγγελική, Parsley Clive, Πλιάκα Μαριλένα, Ποιμενίδης Ιορδάνης, Segattini Gaia, Schrottenbacher Brigitte, Στασινός Φώτης, Στασινού Μαρία, Τατσιόπουλος Πέτρος, Φακάρου Δήμητρα, Ψιμούλη Γιούλικα.
Περισσότερες πληροφορίες
Τέχνη για το εδώ και τώρα
Γλύπτες, ζωγράφοι, ποιητές, φωτογράφοι και χαράκτες παρουσιάζουν σαράντα σύγχρονα έργα που μετουσιώνουν την εμπειρία του εδώ και τώρα σε πράξεις κατανόησης και συλλογικής θεραπείας. Αφορμή για την έκθεση ήταν τα δέκα χρόνια από την παρουσίαση του γλυπτού «Κρίση» του Αναστάσιου Νυφαδόπουλου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες φωτίζουν με ειλικρίνεια καίρια ζητήματα της εποχής μας καλώντας μας να βιώσουμε τη δύναμη της τέχνης να ενώνει, να θεραπεύει και να εμπνέει δράση.
