Παράταση αιτήσεων για το νέο residency του Ιδρύματος Γ.& Α. Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γ.& Α. Μαμιδάκη καλεί δημιουργούς και ερευνητές της Τέχνης, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας για έρευνα και συλλογική δημιουργία.

Ίδρυμα Μαμιδάκη

Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Έρευνας και Φιλοξενίας του Ιδρύματος Γ.& Α. Μαμιδάκη στοχεύει στην ώσμωση ανθρώπων από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Το Ίδρυμα προσκαλεί Έλληνες ερευνητές, δημιουργούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις διασταυρώσεις της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, να υποβάλουν αίτηση στο τέταρτο πρόγραμμα φιλοξενίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου 2025 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η φετινή θεματική εστιάζει στις συνεργασίες ανάμεσα στην Τέχνη, την Επιστήμη και την Τεχνολογία (AST) και στο πώς αυτές μπορούν να ενεργοποιήσουν νέους τρόπους σκέψης, δημιουργίας και διαλόγου με τις κρίσιμες σύγχρονες προκλήσεις. Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τις φιλοσοφικές, οικολογικές και κοινωνικές διαστάσεις της AST πρακτικής, εστιάζοντας στο ρόλο των μέσων, της διαμεσολάβησης και των διεπιστημονικών ανταλλαγών στη φροντίδα, την επικοινωνία και τη συλλογική φαντασία.

residency Ίδρυμα Μαμιδάκη

Το residency πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που προσεγγίζουν με δημιουργικό και κριτικό τρόπο τα ζητήματα της AST, είτε μέσω καλλιτεχνικής πρακτικής, ακαδημαϊκής έρευνας, τεχνολογικού πειραματισμού είτε με υβριδικές μορφές εργασίας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, καλύπτει πλήρως τα έξοδα συμμετοχής και θα φιλοξενήσει 8–10 συμμετέχοντες, ενώ κορυφώνεται με μια συλλογική δράση ή/και έκδοση, που παρουσιάζεται το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει μια νέα πλατφόρμα συλλογικής μάθησης, ανταλλαγής και πειραματισμού. Πρόκειται για μια εντατική εβδομάδα γεμάτη εργαστήρια με προσκεκλημένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις, αναστοχασμό και επιτόπια έρευνα. Στόχος είναι η δημιουργία νέων δικτύων συνεργασίας και η πρόσβαση των συμμετεχόντων σε ποικίλες εμπειρίες και εργαλεία.

Υποβολή αιτήσεων έως τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025, αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος https://gnamamidakisfoundation.org/. Αιτήσεις μέσω email, τηλεφωνικώς ή με άλλο τρόπο, εκτός της επίσημης αίτησης στην ιστοσελίδα, δεν γίνονται δεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή/και τη διαδικασία της αίτησης στο admin@gnamamidakisfoundation.org

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει η κοινωνιολογία με τη ραπ;

Και τι θα λέγατε, επίσης, για συζητήσεις με δημοφιλείς ράπερ, όπως οι ΛΕΞ, Εθισμός, Λόγος Τιμής, Νέγρος του Μοριά και Novel 729;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/09/2026

"Ο Καβάφης και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα" παρουσιάζονται στο Zátopek

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 19.30, ενώ με τον συγγραφέα θα συζητήσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου.

O Κωνσταντίνος Βήτα ζωγραφίζει

Μια άγνωστη στους πολλούς δημιουργική του πτυχή αποκαλύπτει ο Κ.ΒΗΤΑ με μια σειρά πίνακες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, στο MOMUS-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Τι σχέση έχει ο Ταρκόφσκι με την αρχιτεκτονική;

Η απάντηση στο βιβλίο του Φινλανδού αρχιτέκτονα Juhani Pallasmaa "Η αρχιτεκτονική της εικόνας | Ο υπαρξιακός χώρος στον κινηματογράφο" από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Ταξίδι στην Ευρώπη μέσα από 4 βιβλία

Από τη Μάλτα ως και το Βέλγιο μάς έρχονται αυτά τα τέσσερα νέα βιβλία ξένης λογοτεχνίας από τη World Books.

Αυτό είναι το Κιου για τη νέα σχολική χρονιά

Το φρέσκο βιβλιοπωλείο της Κυψέλης είνα αφιερωμένο στο σινεμά και το θέατρο αλλά έχει και όλα τα απαραίτητα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

AMAN AMAN: Εκθέσεις με φόντο την προσφυγική μνήμη σε δύο σημεία της Αθήνας

Από τις 8 έως τις 9 Οκτωβρίου, το AMAN AMAN φέρνει στην Αθήνα ιστορίες ανθρώπων και τόπων μέσα από σύγχρονη τέχνη, μουσική και περφόρμανς.