Ρεκόρ επισκεψιμότητας σημείωσε η έκθεση "Καραβάτζιο 2025" στη Ρώμη

Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αφιερώματα για το έργο του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου.

Caravaggio 2025 © Alberto Novelli and Alessio Panunzi

Με πάνω από 450,000 επισκέπτες και μέσο όρο 3.000+ εισιτήρια ημερησίως, η έκθεση "Καραβάτζιο 2025" στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι - Gallerie Nazionali di Arte Antica, στη Ρώμη, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Ιουλίου. Το αφιέρωμα είναι ένα από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει για το έργο του ιστορικού Ιταλού ζωγράφου και, αναμφίβολα, η πιο επιτυχημένη έκθεση στην ιστορία του παλατιού.

Ο διευθυντής του μουσείου, Thomas Clement Salomon, ανέφερε για το ρεκόρ επισκεψιμότητας και την επιτυχία της έκθεσης: "Είναι αποτέλεσμα μίας τεράστιας προσπάθειας και, για πρώτη φορά, έβαλε την Gallerie Nazionali di Arte Antica και το Παλάτσο Μπαρμπερίνι στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού διαλόγου. Σε μία τόσο σημαντική χρονιά για τη Ρώμη όπως η φετινή, που γιορτάζουμε την Καθολική Ιωβηλαίο, με περηφάνεια παρουσιάσαμε ένα πρότζεκτ που τράβηξε την προσοχή του διεθνούς κοινού και το επισκέφτηκαν χιλιάδες άνθρωποι".

Caravaggio 2025
© Alberto Novelli and Alessio Panunzi
Gallerie Nazionali di Arte Antica - Palazzo Barberini. Installation view: "Caravaggio 2025"

Η έκθεση σε επιμέλεια των Francesca Cappelletti, Maria Cristina Terzaghi και Thomas Clement Salomon περιλαμβάνει 24 αυθεντικά αριστουργήματα του Καραβάτζιο, δάνεια από μεγάλες, διεθνείς και ιδιωτικές συλλογές.

Caravaggio 2025
© Alberto Novelli and Alessio Panunzi
Gallerie Nazionali di Arte Antica - Palazzo Barberini. Installation view: "Caravaggio 2025"

Η ανταπόκριση των επισκεπτών ήταν τόσο μεγάλη που το μουσείο, όχι μόνο παράτεινε την έκθεση ως τις 20 Ιουλίου, αλλά ανακοίνωσε και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του, καθώς τα εισιτήρια για την έκθεση έγιναν sold out ήδη από τους πρώτους μήνες.  Το αφιέρωμα "Καραβάτζιο 2025" ήταν επίσης το μοναδικό εκτός Αμερικής που συμπεριλήφθηκε στη λίστα του by The New York Times με τις Καλύτερες Εκθέσεις του 2025.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Δελφοί τη δεκαετία του 1950 με τον φακό του Robert McCabe

Σπάνιες μεταπολεμικές φωτογραφίες στην παρουσίαση του Λευκώματος στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Το βαθιά συγκινητικό Ihsane έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Το συγκλονιστικό έργο του Sidi Larbi Cherkaoui από τα Ballet du Grand Théâtre de Genève και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Gagosian φέρνει την πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.

Αλέκος Φασιανός: Ένα "παλιόσπιτο" που εξελίχθηκε σε Μουσείο

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, θυμόμαστε πώς ο σπουδαίος καλλιτέχνης μετέτρεψε σε εκθεσιακό χώρο μια πολυκατοικία στο Μεταξουργείο

Απόψε ακούμε τζαζ στο Μουσείο

Ο Ντίνος Μάνος, η Αθανασία Μάνου και η Νιόβη Κρητικού υποδέχονται το κοινό στην παράσταση "MeholHer", στο Μουσείο Γουλανδρή.

Αναδρομική έκθεση για τη βραβευμένη ζωγράφο Μαρία Κτιστοπούλου έρχεται στην Αθήνα

Το αφιέρωμα "Μνήμες του Βλέμματος" θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

"The White Mirror": Σκέψεις γύρω από τη αφαιρετική ζωγραφική στο παρόν

Η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Παπαμαρκάκη Evans.