
Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη με τίτλο "Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" στο A Touch of New/Vacation House ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ στον Τριαντάρο της Τήνου. Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 (7 Μ.Μ.) και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Αυγούστου 2025.
Δουλεύοντας σε ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως η ζωγραφική, το σχέδιο και η κεραμική, ο Γιώργος Χαδούλης διερευνά σταθερά τη φύση της αντίληψης και της αναπαράστασης. Τα ζωγραφικά του έργα δεν απεικονίζουν απλώς τόπους - ανακαλούν μνήμες, όνειρα, ψυχικές καταστάσεις. Αυτή η βιωματική προσέγγιση του τοπίου προσδίδει στα έργα του έναν σχεδόν υπαρξιακό χαρακτήρα, όπου το φυσικό περιβάλλον συναντά την εσωτερικότητα. Ο Χαδούλης αποτυπώνει έναν κόσμο αυθόρμητης αισθησιακής εμπειρίας, που ακτινοβολεί χαρά και αισιοδοξία.
Παράλληλα, η σταθερή ενασχόλησή του με την κεραμική, τα τελευταία 20 χρόνια, δεν είναι απλώς υλική. Τον συναρπάζει όχι μόνο η σημασία της από την Αρχαιότητα έως την σύγχρονη τέχνη, αλλά και η χρηστική της αξία, ως λειτουργικό μέσο.. Εμπνευσμένο από τη φύση, τη μυθολογία και την ανθρώπινη μορφή, το κεραμικό του έργο αποπνέει τη φυσική ζωντάνια και την αβίαστη χαρά της Μεσογείου.
Η έκθεση φιλοξενείται στον οικισμό Τριαντάρου της Τήνου, σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο, την ιδιωτική κατοικία ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ, a touch of new/Vacation House. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει δεξίωση με τοπικά κρασιά και προϊόντα από την Τήνο.
Ώρες επίσκεψης: καθημερινά 6.30-9 μ.μ.
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.