Οι must-see εκθέσεις για τον Ιούλιο

Ένας οδηγός με όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δεις τις επόμενες βδομάδες.

Τοπόσημα διασύνδεσης Ria Mort, Τhe Ellinikon Experience Park - Ελληνικό, Αθήνα, 2024

Τοπόσημα Διασύνδεσης

Ο επιβλητικός χώρος του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου γεμίζει για άλλη μια φορά με έργα σύγχρονης τέχνης. Επτά κορυφαίοι Έλληνες φωτογράφοι απαθανατίζουν το αστικό τοπίο, αναδεικνύοντας αξίες που διαμορφώνουν τη σύγχρονη ζωή στην πόλη. Από 1/7.

Αθύρματα από χαρτί

Απόστολος Φ. Βέττας Αθύρματα από χαρτί

Ο καλλιτέχνης Απόστολος Φ. Βέττας παρουσιάζει μία ιδιαίτερη εικαστική εγκατάσταση μέσα στο Σπίτι του Ελύτη. Χάρτινα ανθρωπόμορφα όντα, σαλτιμπάγκοι και μουσικοί, σε μια ονειρική πορεία προς το πιάνο. Το δισδιάστατο χαρτί με τσακίσματα πολλαπλά μεταμορφώνεται στα χέρια τού σκηνογράφου Απόστολου Βέττα σε τρισδιάστατη αέρινη φιγούρα. Εγκαίνια: 9/7 (7 μ.μ.).

Bad Girls, Big Dragons

Στέλλα Καπεζάνου Bad Girls Big Dragons
Στέλλα Καπεζάνου, "Sunnylands", 2024. Oil and acrylic on canvas, 200 × 200 cm (78 × 78 in). Courtesy of the artist

Τι χρειάζεται για να δημιουργηθούν –και να κατοικηθούν– νέοι κόσμοι; Πώς μπορούμε, ως φθαρτά αλλά ανυπάκουα ανθρώπινα όντα, να ξεφύγουμε από τους συστημικούς τρόπους θέασης και επιτέλεσης του εαυτού; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν την καλλιτέχνιδα Στέλλα Καπεζάνου, η οποία στολίζει την Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων με επιλεγμένα έργα της. Αυτές οι δημιουργίες συνθέτουν ένα ονειρικό σύμπαν όπου θηλυκές οντότητες συνυπάρχουν με μυθικά πλάσματα, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα ταξίδι εξερεύνησης που καθοδηγείται από το ένστικτο, τη σαγήνη και την απόλαυση. Εγκαίνια: 3/7 (7 μ.μ.).

Σου στέλνω Μήλο CPT

Σου στέλνω Μήλο CPT

"Τι είναι το μήλο σεπετέ;" Πώς ένα αστείο από μια παρέα στα καλοκαιρινά πανηγύρια ζυμώνεται μέσα από ένα ιστολόγιο και εξελίσσεται σε θέμα εικαστικής έκθεσης; 24 καλλιτέχνες εργάστηκαν πάνω σε εκτενές ερευνητικό υλικό και δημιούργησαν έργα που αναστοχάζονται πάνω στο παραδοσιακό, το τοπικό, τη συγκρότηση του έθνους - κράτους, την εμπορευματοποίηση, τη νοσταλγία, τη λαογραφία της υπαίθρου, αλλά και του αστικού τοπίου, πάνω σε νεοελληνικές αντιφάσεις, (α)συνέχειες και υπαρξιακές ανησυχίες. Εγκαίνια: Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, 6/7 (7 μ.μ.).

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.