Εργαστήρια κεραμικής εξερευνούν την τέχνη του Νικόλα Κονταξή

Το Ίδρυμα Γουλανδρή διοργανώνει ένα workshop με αφορμή την έκθεση «Catch Me».

εργαστήριο κεραμικής Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση "Catch me” του Νικόλα Κονταξή, διοργανώνει σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή τρία αυτοτελή εργαστήρια κεραμικής για ενήλικες και εφήβους άνω των 15 ετών που θα πραγματοποιηθούν τις Παρασκευές 2, 9 και 16 Μαΐου.

Μαζί με την Ελπίδα Κουρτζή θα εξερευνήσουμε την ζωηρή παλέτα του καλλιτέχνη και με αφορμή τα μοναδικά έργα του, μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία, θα δημιουργήσουμε μοτίβα και χρωματικές συνθέσεις σε κεραμικά πιάτα και μπολ.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην τέχνη της κεραμικής και πώς αυτή συνδέεται άμεσα με την ζωγραφική, οι συμμετέχοντες θα συστηθούν με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του καλλιτέχνη. Επιλέγοντας από μια πληθώρα χρωμάτων θα ζυμώσουν πυρόχρωμα με λευκό πηλό. Στη συνέχεια θα απλώσουν τα χρώματα αυτά, με σχεδόν χορευτικές κινήσεις, δημιουργώντας σχέδια και συμπλέγματα πάνω σε ένα φύλλο λευκού πηλού το οποίο θα διαμορφώσουν σε πιάτο ή μπολ χρησιμοποιώντας απλώς τα δάχτυλα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα παραλάβουν τα κεραμικά έργα τους εντός 7-15 (εργάσιμων) ημερών, ψημένα και εφυαλωμένα, σε ειδική συσκευασία δώρου, ως ανάμνηση της δημιουργικής τους εμπειρίας.

Κρατήσεις εδώ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Νικόλας Κονταξής. Catch Me

  • Μεικτά Μέσα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται το έργο και η ιστορία του Νικόλα Κονταξή, , που έχει μετατρέψει τις προκλήσεις της ζωής του σε μια εκρηκτική καλλιτεχνική γλώσσα γεμάτη δύναμη, συναίσθημα και αισιοδοξία. Ζώντας με σοβαρές σωματικές και αναπτυξιακές δυσκολίες και έχοντας βιώσει περισσότερες από 75.000 επιληπτικές κρίσεις, ο Κονταξής χρησιμοποιεί την τέχνη ως το μοναδικό του εργαλείο έκφρασης, δημιουργώντας έργα μεγάλης κλίμακας που μεταφέρουν ένα παγκόσμιο μήνυμα αντοχής και έμπνευσης. Στην καρδιά της έκθεσης δεσπόζει το χαρακτηριστικό τραμπολίνο-έργο, που από εργαλείο αποκατάστασης μετατράπηκε σε καμβά, συμβολίζοντας την αλληλεγγύη και την επανεκκίνηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.

Ποιά είναι η Laila Gohar που θα μαγειρεύει συνεχώς επί τρία 24ωρα φασόλια

Η γκαλερί ARCH μένει ανοιχτή για 72 ώρες και μας καλεί σε Table for One με καλεσμένη την αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια που χρησιμοποιεί το φαγητό ως μέσο έκφρασης.

Η έκθεση-υπερθέαμα για τον Βαν Γκογκ ανοίγει σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή

Το "Van Gogh: The Immersive Experience" είναι από τις εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.