Η ηθοποιός Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ διαβάζει το "Γεγονός" της Ανί Ερνό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο της Γαλλίδας νομπελίστριας, με αφορμή τον Περίπατο Βιβλίου 2025.

Μάρθα Λαμπίρη - Φεντόρουφ

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο της Γαλλίδας νομπελίστριας Ανί Ερνό "Το γεγονός". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απριλίου 2025, στις 12 το μεσημέρι, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η ηθοποιός Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ διαβάζει εκτενή αποσπάσματα από το αυτοβιογραφικό έργο της Γαλλίδας συγγραφέα που συγκλόνισε τους αναγνώστες με τον ωμό ρεαλισμό και τον κοινωνικό προβληματισμό του, ενώ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, αποσπώντας τον Χρυσό Λέοντα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας το 2021.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Μετά την εκδήλωση θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην εικαστική έκθεση της Kati Mahrt "Out of the box".

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το 1963 η εικοσιτριάχρονη Ανί Ερνό μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Η ντροπή την κυριεύει σαν πανούκλα. Μέσα σε συνθήκες παρανομίας κάνει έκτρωση με κίνδυνο της ζωής της. Το γεγονός είναι η ιστορία αυτού του τραύματος, ενός τραύματος που δεν ξεπέρασε ποτέ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μέχρι πότε συνεχίζεται η έκθεση της Simone Leigh στο ΚΠΙΣΝ

Αν δεν έχετε ήδη δει την "Ανατομία της Αρχιτεκτονικής", προτείνουμε να σπεύσετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Δύο νέα δυνατά βιβλία από τις εκδόσεις Gutenberg

Ο ρατσισμός και το παλαιστινιακό σε πρώτο πλάνο με τους δύο νέους τίτλους του εκδοτικού.

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία της Αθήνας την 28η Οκτωβρίου

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

"Σκυλονουάρ": Από τα σκυλάδικα στα βιβλιοπωλεία

Το graphic novel των Δημήτρη Κερασίδη και Δημήτρη Κρις-Αγκαράι (εκδ. Μικρός Ήρως) που καταπιάνεται με τη δεκαετία του ‘80 παρουσιάζεται στο Κομπραί.

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Μανώλη Γλέζο με νέο πολυχώρο

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επιβεβαίωσε σε σχετική συνάντηση την πρόθεσή του Δήμου να προχωρήσει στη δημιουργία Πολυχώρου Μνήμης και Δράσης.

"Cosmic Theatre": Τι σχέση έχουν τα αστρονομικά φαινόμενα με τη σύγχρονη τέχνη;

Μια σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιούνται έως τον Νοέμβριο στον Πειραιά.